Amikor a kakas kukorékol

Bakács Tibor Settenkedő
2016. 01. 20. · Hócipő 2016/02
A Várkert Bazárban gyűltek össze a kormánypárti, amúgy hittagadó kakasok, és különleges vendéget is hívtak maguknak az Isten tagadásához. De mielőtt még valamelyik antiklerikális ateista barátom adrenalinszintje megemelkedne, nekik rosszat, de másoknak jó hírt, evangéliumot mondok: Erdő Péter ez alkalommal nem tagadta meg sem mesterét, sem főnökét, hiába kérdeztek rá háromszor is a gyűlésen.

A Bazárban amúgy szép arcú legények és nők gyűltek össze. Fekete György, Schmidt Mária, Kerényi Imre, Rétvári Bence, Balog Zoltán... hopp, álljunk meg egy pillanatra.

Aggódom Balog Zoltán üdvössége miatt. Mondok rá egy példát: (ezt a gyűlést szerintem cinizmusból nevezték el Eötvös Józsefről, de mindegy), miután érzékelte alattvalói lelkével, hogy most a főpap nem fogja kiátkozni a pápát, és nem fogja szemen köpni Krisztust, valamit tenni kell kommunikációs szempontból. Kora ellenére nagyot ugrott a pulpitusra, s azonnal hozzákezdett a megfeszített Krisztus gyalázásához úgy, hogy értelmezni kezdte az igét, és a korszakot, amiben él.

Én nem haragszom rá, honnan tudná szegény, hogy ott, ahol ő áll, egy minisztérium élén, tekintve, hogy nem magasság, hanem mélypont, képtelen megítélni a kort, a benne élő emberek lelkét. Főleg hogy egyetlen gazdája van, és az a földön lakik, Felcsúton. Viszont az is igaz, hogy nem védekezhet majd az Utolsó Ítéletnél azzal, hogy buta volt, vagy nem volt szabad, hanem szolga. De arra mit fog mondani, ha valaki az angyalok közül figyelmezteti rá, hogy a hercegprímás mostani viselkedése ellentmondott annak, amit ő szeretne. Neki tudnia kellett volna, hogy a hercegprímási cím istentől való, tehát lehet, hogy most a felcsúti főnökséggel van a baj.

Nem, képtelen vagyok haragudni Balogra, mert Erdő Péter is a pofájukba üvölthette volna, mea maxima culpa, de ha ennyi kakas kukorékol körülöttem, képtelen vagyok Péterségem ellenére is megtagadni Őt. Halleluja, vagy­is ezennel megbocsátom főpapomnak, hogy a migránsok támogatását bűncselekménynek vélte. Spongyát, vagy inkább keresztet rá.

Az is igaz, hogy Erdő Péter inkább az óvatos kamarillapolitika gyermeke, és senkitől nem várhatjuk el, hogy egy fasz rendezvényen (szegény Eötvös József), ahol folyamatosan provokálják latrok, változtasson kommunikációs taktikáján. A lényeg, hogy szép volt, most már csak azért imádkozom, hogy ne politikus legyen, akinek jövő héten éppen az ellenkezője jut eszébe. Hiába, hosszú az út a megváltásig, de addig is figyelem főpapomat. Pedig nem is vagyok besúgó. Hanem a nyájból egy birka.

Sajnos a szellemi resztli és a lelki guanó is fontos ebben a Várkert Bazár-i összeröffenésben, mert Gulyás Gergely is megszólalt, hozott a száján keresztül egy kihegyezett, de megmunkálatlan karót, amivel Eötvös József szívébe döfött. Ő is azt tette, mint latortársa Jézus Krisztussal, vagyis értelmezte Eötvös liberalizmusát, és megállapította négy szemén keresztül, hogy az nem az, ami ez. Volt, hála istennek, elpusztult Demszkyvel. Semmi köze hozzá, a liberalizmus megtekinthető Orbán Viktor-féle varázsdobozban, majd egyszer kinyitják, és mindenki csodálkozni fog. Az igazi liberális kommunista keresztény vezető Orbán Viktor, akiről már Eötvös József is írt, prófétált a műveiben.

A másik megoldás, ami eszembe jutott, nem volt keresztényi, pénzről szólt, mert van az a pénz, aki az ilyen mocsok embert megtanítja Eötvös József tiszteletére. Természetesen csakis szélsőjobbos nemzetvédőt választanék pedagógiai verőembernek. Hogy a kecske is jóllakjon. Egyszerűen nem veszi be a gyomrom, hogy halottakat, akik ráadásul sokat tettek ezért a népért, felhasználnak propaganda- gépezetükben. Nem kéne a hullákat békén hagyni? – kérdem, vallásos és ateista barátaim. Pedig én nem is hiszek, nem is nézem a tévékben a zombikat.

Talán mindenki, akár zsidó, akár keresztény vagy muszlim, tudja, milyen fontos tisztelni az apákat meg az anyákat, a Tízparancsolat fontos, guglizd meg. Én onnan tudom, hogy megsértettem. Vagyis az apák és anyák akkor is fontosak, ha már nem mozognak. Nem folyik a szó és a nyál a szájukon. El is porladtak már. Ezt csak azért mondom, mert azt tudom, hogy Gyurcsány nem jelent veszélyt Orbánra, de Macbeth sem hitte el, hogy egyszer feljön az erdő a várához, és levágják a fejét. Vigyázzunk ezekkel a politikai woodookkal, mert egyszer csak feltámad a levágott fejű csirke, és rikácsolós haláltáncba kezd. Attól meg kéne óvni a kicsiket.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/10  •  V. 8. – V. 21.
Para-Kovács Imre: elkényelmesedtek Rogán biorobotjai, 17 éves lányokat megfélemlíteni nem ugyanaz, mint a Debrecen főterét is megtöltő, áradó Tiszát Váncsa István: aggódik, hogy a hazánkba látogató Hszi Csin-pinget el ne lopják a civilszervezetek Smuzewitz Ilona: 20 éve az uniós csatlakozáskor azt ígérték a magyaroknak, hogy nyithatnak cukrászdát Bécsben, de csak működésképtelen időkerék lett belőle Farkasházy Tivadar: Győzikének annyira bejött a fideszesedés, hogy talán még NAV-elnököt is csinálnak belőle Havas Henrik fültanúja volt, ahogy Kósa Lajos megfejti Magyar Pétert Nagy Bandó: Mit csinál Áder háromfős titkársága? Halastavakkal tart kapcsolatot, hogy hol, mikor volt telepítés? Dési János megtudta: brit tudósok szerint van élet az Unión kívül is, azt, hogy milyen, most vizsgálják Verebes István újabb Örkényiádái Selmeczi Tibor megtudta, már akkora a gáz hazánkban, hogy rövidesen koncessziót írnak ki rá A Heti Kamu megtudta, Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea vásárolja fel a bolthálózatot, melynek új neve HázaSPÁR lesz!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.