... Míg a Földön ember lesz!

Farkasházy Benedek
2006. 08. 02. · Hócipő 2006/16
INÁNCSY MIKLÓS
elnök, FTC
Hát én nagyon közelmúlt időbe kerültem a Ferencváros vezetésébe, és egy jó hónapja, hogy megválasztottak tekeszakosztály elnökének, és akkor legelső elnökségi ülés, ami volt, az a múlt héten csütörtökön, ami előkészítette a küldöttgyűlést. Na most a Furulyás úr ott lemondott, és az akkori elnökség megkért, hogy vállaljam el az elnökséget. Miután én nem vagyok nagyon közelről ismerős a Fradiba, csak mindenféle mendemondát lehetett hallani kifelé, hisz vannak üzleti titkok, amit természetesen csak bennfentesek tudhatnak, de ez minden vállalkozásnál van ilyen, én gondoltam, hogy itt is ez van, és én kértem azt, hogy három hónapra hadd legyek csak, és hadd lássam át a dolgokat, és ha az elnökség átlátta a dolgokat, és meg tudunk birkózni a feladattal, akkor egy olyan programot fogunk készíteni, amit le tudunk tenni a küldöttgyűlés elé, és utána akkor a küldöttgyűlésnek legyen módja választani, hogy megtart-e bennünket, vagy egyáltalán mi fogjuk-e vállalni továbbiakban ezt a dolgot, hisz amíg nem látjuk pontosan, hogy mik a problémák, addig nem lehet arra vállalkozni, hogy majd én leszek a megváltó, és én meg fogom ezt oldani mindenféle problémáival.
Nap-kelte, II. 1.

KISTELEKI ISTVÁN

elnök, MLSZ
A licenc nagyon jó találmány, ez biztosítja a semlegességet a csapatok megítélésében, de Magyarországon nem ezeken az elveken működött a futball. Szigorítjuk a szabályokat, ám ennek a következményei beláthatatlanok: maradjunk annyiban, megjósolhatatlan, hogy a következő bajnokságban hány csapat kapja majd meg a papírt.
Nemzeti Sport, III. 9.

SAJTÓHÍR
Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Testülete tizenkét NB I-es sportszervezet kérelmét elfogadta, míg négy klub, a Honvéd, az FTC, a REAC és a Sopron kérelmét első fokon elutasította.
ma.hu, V. 11.

Az MLSZ Fellebbviteli Licencadó Testülete négy csapat fellebbezését fogadta be. A Sopron fellebbezését egyhangú szavazattal, a REAC-ét pedig nem egyhangú, többségi szavazattal fogadták el. A Honvédét nem egyhangú, többségi szavazattal, azzal a feltétellel fogadták el, hogy hazai mérkőzéseit a csepeli stadionban játszhatja. Az FTC fellebbezését nem egyhangú, többségi szavazattal, azzal fogadta el, hogy az Üllői úti ingatlanpályázat alakulásáról, valamint a pénzügyi, vagyoni helyzetéről folyamatosan beszámol.
MTV Híradó, VI. 1.

SAJTÓKÖZLEMÉNY
RTL-Klub
A mérkőzések nézettségi eredményei ugyan a délelőtti műsorsávhoz fűződő elvárásainknak megfelelően alakultak, az NB I eseményeinek ennél későbbi időpontban való sugárzását azonban továbbra sem látjuk lehetségesnek. Ilyen körülmények között az NB I közvetítése üzleti szempontból nem válhat sikeressé... Döntésünk meghozatalában az is szerepet játszott, hogy néhány komoly nézettséget hozó csapat részvétele a következő NB I-es bajnoki idényben kérdésessé vált, és megnyugtatóan a mai napig nem rendeződött.
VII. 7.

SAJTÓHÍR
Egyedül a spanyol Hi Grupo nyújtotta be a szükséges dokumentumokat a csütörtöki határidőig a KVI-nek az Üllői úti 6+2 hektáros terület hasznosítására kiírt meghívásos közbeszerzési pályázatra
Világgazdaság, VII. 8.

TEPSZICS IGNÁC
ügyvezető, FTC Rt.
A Ferencváros számára kecsegtetően alakult a megbeszélés a spanyol befektetővel, és bár megegyezés még nem született, de közeledtek egymáshoz az álláspontok, és gyakorlatilag már csak a technikai jellegű problémákat kell megoldani a szerződés aláírásáig, amelyre három héten belül sor kerülhet... Az NB I-es induláshoz szükséges problémákat viszont úgy tűnik, megoldottuk. Megegyeztünk a játékosokkal, és a kért dokumentációkat jóval a határidő előtt, már szerda délelőtt benyújtottuk.
Népszava, VII. 13.

SAJTÓHÍR
A másodfokú klublicencadó bizottság legutóbbi ülésének hivatalos határozata szerint a Vác nem kapott licencet, míg a Ferencvárosét visszavonták, mivel nem teljesítette az előírt feltételeket. A testület nem hozta nyilvánosságra, milyen feltételeknek nem felelt meg a két klub.
MTV Híradó, VII. 13.

KISTELEKI ISTVÁN
A Ferencvárosnak is és a Vácnak is van egy lehetősége, hogy nyomós okokkal, fellebbezéssel az MLSZ elnökségéhez forduljon, amelyek esetlegesen ezt a döntést más megvilágításba helyezhetik.
Nap-kelte, VII. 14.

SAJTÓHÍR
A Fellebbviteli Licencadó testület visszavonta másodfokú határozatát, így ismételten a május végén meghozott határozat lépett életbe, mely szerint a Fradi is megkapta az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet. Az élvonaltól idén búcsúzó Vasas és a Pápa vezetői az európai szövetséghez fordulnak jogorvoslatért.
Sportfórum.hu, VII. 17.

VANCSA MIKLÓS
ügyvezető, Vasas
Amennyiben valaki nem felel meg az UEFA élvonalra vonatkozó licencelőírásainak, az ne szerepeljen a legmagasabb osztályban! A jelenlegi kaotikus helyzetben megkérném Kisteleki István MLSZ-elnököt, hogy ne ejtse ki ezeket a szavakat, hogy rend, fegyelem, törvényesség, mert ilyesmi a magyar labdarúgásban jelenleg sajnos nem létezik!
origo, VII. 18.

HELMECZY LÁSZLÓ
alelnök, MLSZ
Július 17-én a másodfokú licencadó bizottság szabálytalanul ült össze, a tanácskozásról a testület elnöke, Kamarás István nem is tudott, ráadásul érdemben megváltoztatott egy jogerős határozatot, amit nem tehetett volna meg. Ezért Kamarás kivételével mindenkit visszahívtunk. Az új licencadó bizottság egy óra alatt összeállhat, így semmi akadálya sincs annak, hogy pénteken összeüljön és meghozza döntését.
origo, VII. 19.

KISTELEKI ISTVÁN
Az elnökség hatályon kívül helyezte a licencadási eljárásban másodfokon döntő testület legutóbbi és az azt megelőző másodfokú határozatát is. Elkövették azt a hibát, hogy megadták a fellebbezés jogát a csapatoknak, noha erre az alapszabály szerint nem lett volna lehetőség.
Be kell ismernem, egyelőre nincs megállapodás a bajnokság tévéközvetítéséről. Én a közszolgálati televíziót részesíteném előnyben, és olyan megállapodást akarok, amely sokkal előnyösebb a magyar futballnak. Nem az RTL pénze hiányzik, hanem sokkal jobb időpontokat akarunk kapni.
index, VII. 19.

SAJTÓHÍR
A Fradi nélküli bajnokságra egyik tévé sem kíváncsi.
Színes Bulvár Lap, VII. 19.

SERÉNYI PÉTER
sajtófőnök, MLSZ
Megalakult az MLSZ új fellebbviteli licencadó bizottsága. A testületben senki sem maradt a régi tagok közül, a névsor azonban továbbra sem publikus.
origo, VII. 21.

SAJTÓHÍR
Mészöly Kálmán a Sport1 Zuhanyhíradó című műsorában elmondta, hogy tagja az MLSZ elsőfokú licencadó bizottságának. A szövetség honlapján található licencszabályzat értelmében a testület tagjainak elfogulatlannak kell lenniük. Mészöly fia, Géza azonban a másodosztályból éppen a licencügyek kuszasága miatt élvonalra pályázó Vasas szakvezetője.
Nb1.hu, VII. 21.

KISTELEKI ISTVÁN
Lassan belehalok a Ferencváros ügyeibe... Az MLSZ elnökségétől mindenki drasztikus ítéleteket vár, de elsősorban nem szankcionálni, hanem segíteni kell a csapatokat.
Nap-kelte, VII. 22.

PETRÓ LÁSZLÓ
jogi képviselő, FTC Rt.
A licencadó bizottság a szabályoknak megfelelően május 31-én kötelező jelleggel meghozta határozatát, melynek értelmében megadta a licencet az FTC-nek. Ez a dátum azért döntő jelentőségű, mert az eddig meghozott döntések alapján kezdhetnek el tervezni a klubok a következő szezonra, köthetik meg szerződéseiket, megállapodásaikat.
100% Fradi, VII. 22.

SAJTÓHÍR
Az MLSZ fellebbviteli licencadó bizottsága szombaton ötórás tanácskozást követően úgy határozott, hogy hétfőn folytatja az FTC és a Vác licenckérelmének vizsgálatát, és akkor mindenképpen dönt a rajtengedélyekről.
origo, VII. 22.

SERÉNYI PÉTER
A licencadó bizottság jelenleg is folyamatosan ülésezik.
origo, VII. 24.

INÁNCSY MIKLÓS
Ha létrejön a megállapodás a spanyolokkal, akkor minden adósságot ki tudunk fizetni.
Nap-kelte, VII. 24.

SAJTÓHÍR
Az ülés várhatóan este 6 körül véget ér, addigra kiderül, hogy a két gondban lévő gárda ott lehet-e a hét végi bajnoki rajtnál.
Nb1. hu, VII. 24.

Sokadik halasztás után tovább húzza az időt az MLSZ fellebbviteli licencadó bizottsága a Ferencváros indulása ügyében, csak a késő esti órákban várható döntés.
index, VII. 24. 18:31

Patópál bizottság!
A Nemzeti Sport főcime, VII. 25.

Az MLSZ fellebbviteli licencadó bizottsága kedden a késő esti órákig tartó tanácskozásán úgy határozott, hogy a Vác megkapja az élvonalbeli bajnokságban való induláshoz szükséges licencet, a Fradi azonban nem szerepelhet az első osztályban.
MTI, VII. 25. 23.00

A Vasast arra szólították fel, hogy az értesítés kézhezvételétől számított két órán belül - amennyiben szándékában áll - hivatalosan nyújtsa be nevezését az NB I pénteken kezdődő idényére.
index, VII. 26.


- Én maradok, őket lebonthatjátok!


- Peti, tudsz a Jászapáti ellen két jegyet szerezni?


- Ezt elintéztük!


- Nyugalom, emberek, Ináncsy úr odabenn gondolkodik!

LIPCSEI PÉTER
csapatkapitány, FTC
Az ügynek megvannak a felelősei, akiket az öltöző fölött egy emelettel kell keresni.
index, VII. 26.

TEPSZICS IGNÁC
Az én irodám kettővel az öltöző felett van.
index, VII. 26.

BOROS BÁNK LEVENTE
főszurkoló
Folytassuk a harcunkat, de most irány a Margitsziget, szurkoljunk a pólóválogatottnak!
index, VII. 26.

SAJTÓHÍR
A klubház előtt mintegy ötszáz szimpatizáns verődött össze, ők mocskos zsidózás közepette negyed hét körül váratlanul a Könyves Kálmán körútra vonultak, akadályozták a forgalmat, autókat rugdostak, illetve eltorlaszolták az utat.
index, VII. 26.

KISTELEKI ISTVÁN
Egy dolgot azért tisztázzunk. Jani bácsi! Itt üzenem a televízióból: miért van egymillió forintos havi fizetése egy társadalmi munkás elnöknek, mert Jani bácsi pénzt vett föl a Ferencvárostól, közbe tönkrement a Ferencváros... Hát ez a menedzsment, és ez az ember, Jani bácsi, nyilatkozik, hogy a Ferencvárosért mindent? Hát Jani bácsi nélkül talán sikerülhetett volna, de Jani bácsi befektetőivel? Celladam, nem tudom, még kik voltak, mert tényleg azt mondom, hogy komikus... Nem hogy kiállna Jani bácsi, és azt mondja, kérem szépen, itt van ez az ásó, én ástam a Fradi sírját. Mert hát ő ásta. Elnézést kérek Jani bácsi, mert ez az igazság. Hát ilyen nincs, hogy kérem szépen, én ezt elhibáztam, mert nekem ugyan volt koncepcióm, de az rossz volt, és az én időszakomban 800 millió forintos adósságot termelt a klub, de én közben fölvettem a benzinpénzt a klubtól, én közben kaptam a fizetésemet a klubtól, de egyébként társadalmi munkában élek-halok a labdarúgásért.
Nap-kelte, VII. 27.

SAJTÓHÍR
Ülést tartott a klub elnöksége, amelyen lemondott Ináncsy Miklós elnök, ezt azonban a grémium nem fogadta el, mondván, nem az elnököt terheli a felelősség a kialakult helyzetért.
Nb1.hu, VII. 27. 12.55

Tepszics Ignác, az FTC sportigazgatója elérzékenyült, és egy óvatlan pillanatban a következő kijelentést tette: "Itt, a sajtótájékoztatón, önök előtt lemondok." Ezt követően Ináncsy Miklós elnök, vétójogával élve, gyorsan döntésre vitte a dolgot, és közölte, hogy Tepszics szóban történt lemondását nem fogadja el.
Nb1.hu, VII. 27. 15.35
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/13  •  VI. 21. – VII. 4.
ÚGY DÖNTÖTTEK, HOGY MEGVERTÜK ANDORRÁT! Váncsa István az egymillió forintos állami villanykörtékről Para-Kovács Imre szerint, ha augusztusban legyőzzük Lettországot, simán átmegy kétharmaddal az első éjszaka joga Farkasházy Tivadar szerint a Rajk per igazolja, hogy két hét alatt simán elhülyíthető egy ország Smuzewitz Ilona megtudta, Mészáros Lőrinc felveszi az Arany Petőfi Ady József Attila Madách Jókai Berzsenyi Balassi Márai Babits Wass Albert neveket is, hogy az ő jogdíjukat is megkaphassa Molnár Oszkár fejében jártunk Hogyan kell uniós pénzből szörpházat, vadászházat, dzsúdóházat, teknősbékaházat építeni! Németh Szilárd és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet A Heti Kamu megtudta, Kövér László Guantanamón fog nyaralni, a panelek után pedig a stadionokat is visszabonthatják A legolcsóbb nyaralás egy Hócipő, ami nem más, mint két hét szabadság!
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.