Lexik Klubja

Megyesi Gusztáv
2014. 02. 18.
Önmagát küldte kényelmes állásba egy KDNP-s képviselő, jelenti a Hvg.hu, majd részletesen ismerteti, hogy „Lukács Tamás kereszténydemokrata képviselő a következő hat évben a rendőri visszaéléseket vizsgáló Független Rendészeti Panasztestület tagja lesz, miután önmaga is megszavazta az erről szóló előterjesztést”.

Mindez önmagában még nem volna hír, mondjon valaki olyan képviselőt, aki önmaga ellen szavaz; még úgy, ahogy a vak komondoros Balogh képviselő tépelődött hosszú másodperceket, hogy megszavazza-e az ellene tüntető ellenzéki képviselők súlyos pénzbüntetését, ám végül, ha viharos önmarcangolással kísérve is, de megszavazta.

Hanem az már érdekesebb, hogy Lukács képviselő eredetileg nem lehetett volna a rendőri panasztestület tagja, mert ehhez a régi paragrafus szerint két évet ki kellett volna várnia, ám tavaly decemberben Lukács képviselő kedvéért módosították a törvényt. Ezzel Lukács képviselő nem csupán a rendészeti panasztestület, de egyszersmind a Lexik Klubjának tagja is lett. Ez ma a legnagyobb csúcs, amit országgyűlési képviselő megmászhat. Lehet a jutalma jól fizető felügyelő bizottsági hely, elnöki, kormánybiztosi poszt, kaphat a szolgálataiért földet, hivatalt, trafikot, magas állami kitüntetést, ám egyik sem ér fel azzal a dicsőséggel, hogy külön, kizárólag az ő személyére hoznak vagy változtatnak meg törvényt, amit aztán a nevük elé biggyesztett lex előtag is jelez, úgymint lex Lukács.

A Lexik Klubjának tagja ma már Borkai polgármestertől Polt legfőbb főügyészen át Szapáry nagykövetig megannyi nagyság. A külön az ő személyére hozott törvény nélkül Borkai Zsolt nem lehetett volna polgármester, Polt Péter már rég nyugdíjas lenne, Szapáry nagykövet szintén, Szász Károly nem vehetett volna fel több, mint százmilliós végkielégítést, Baranyai László nem lehetett volna a fejlesztési bank elnök-vezérigazgatója, Töröcskei István az Államadósság-kezelő Központ, Vida Ildikó az adóhivatal, Domokos László az Állami Számvevőszék vezetője.

A földet el lehet kártyázni, a trafikot a szeretőnek átpasszolni, a hivatali állást elinni, de a lex előtag marad, veri a bárói, grófi címeket, s a Magyar Közlönyből kivágott vonatkozó paragrafus mint kutyabőr díszlik a delikvens lakosztályának falán, ámbár utóbbiról Biszku Béla esetében nem vagyunk meggyőződve.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/12  •  V. 31. – VI. 13.
FELCSÚTI MÁTYÁS 60
Énekszó és pávatánc köszöntse!
Váncsa István: olyan hosszúak a kórházi várólisták, hogy 7,6 milliárd év múlva érünk a végére, mikor a Nap vörös óriássá duzzad, addig meg csak kibírjuk valahogy Para-Kovács Imre aggódik, nem lesz-e baj abból, hogy a katari emír hamarabb gratulált Erdogan győzelméhez, mint a magyar miniszterelnök Farkasházy Tivadar: a Barátság-kőolajvezeték itteni végét megtekintő szovjet turistacsoportról Smuzewitz Ilona: Majdnem béremelést kaptak a tanárok Kéri László megszerezte a vezér 60. születésnapja alkalmából történő spontán felköszöntésének forgatókönyvét Havas Henriket bízták meg a szittya gondolkodású új honvédfőparancsnok felkészítésével Verebes István Vágó Istvánra emlékezik Dési János: a nép koszos zoknival fogja megdobálni az utolsó lap szerkesztőségét, amely tévedésből megírja az igazságot A Heti Kamu megtudta: ezentúl a greenwichi időhöz mérik a mentők kiérkezését Figyelem! Mától hetven helyett hatvannal kezdődik a pesti trolik számozása!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.