Légüres tér

Megyesi Gusztáv
2014. 03. 18.
Horvátország felkérte Magyarországot a légtere védelmére, jelentette be Hende Csaba honvédelmi miniszter vasárnap Kunszálláson. Horvátország nem kérte Magyarországtól, hogy a magyar légierő lássa el a horvát légtér védelmét, jelentette másnap a horvát nemzetvédelmi minisztérium, és most nagyon sokan ellentmondást vélnek felfedezni a két hírben.

Két vélemény versenyez egymással markánsan a prioritásért. Az egyik szerint Hende Csaba az utóbbi időben mindennap hazudik egyet, egy szavát se szabad elhinni, legutóbb Vadai Ágnesről mondta azt, hogy az ügyészség vádat emelt ellene, amit az ügyészség még abban az órában cáfolt. „Nem tudom eldönteni, mi fáj Hende Csabának jobban, a gyűlölet a szívében vagy a légüres tér a fejében”, mondta erre a képviselőnő.

A másik nézet szerint Hende Csaba egyáltalán nem hazudik, csak fantáziál, egy nagy, pubertás gyerek ő, aki a valóságot teljes mértékben kiiktatta a gondolkodásából; még az is lehet, hogy Horvátországnak nincs is légtere, mert tenderen elnyerte tőle Mészáros Lőrinc gázszerelő.

Holott nyilvánvaló, hogy csak figyelemelterelésről van szó. Tudvalevő, hogy a magyar légierő Szlovénia légterét már védi, mégha az olaszokkal közösen is, az azonban még nem ment bele a köztudatba, hogy jövőre négy hónapon át Észtország, Litvánia és Lettország egét is a magyar légierő fogja ellenőrizni, s kő kövön nem marad a légtérben, ha ellenség közelít.

Mi történik most a Krím-félszigeten? Mit akarnak elérni az oroszok egykori tagtársuk, az ukránok terhére? Kik az oroszok legmegbízhatóbb és legodaadóbb barátai ma Európában , márcsak paksilag is? Lettország, Litvánia és Észtország egyaránt tagköztársaságai voltak a nagy Szovjetuniónak, mondhatni tehát, hogy a magyar légvédelem Putyin előőrse, ha úgy tetszik, szálláscsinálója, már amennyiben egy légtérben szállást lehet csinálni.

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy Semjén Zsolt március 15-én lóháton vonult be Kézdivásárhelyre, másként mondva: Románia felkérte a magyar lovasságot a román föld megvédésére.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/4  •  II. 14. – II. 27.
Para-Kovács Imre: nem létezik jobb megoldás, mint a nővé operáltatott Fodor Gábor vagy Szili Katalin kinevezése államfőnek Váncsa István felidézi, hogyan cseleztek ki egy vendéglői asztal melletti falban talált poloskát Smuzewitz Ilona: Lemondhatatlan szomorúság gyötri Novák tanácsadóit Farkasházy Tivadar: felidézi azt az időt, amikor Novák Katalin még egy perc alatt tizenhatszor mondta ki a család szót Havas Henrik a karmelita helyett ezúttal a Cinege utcában vizitelt Orbánnál Dési János megtudta, Nemzeti Twist Olivér Kegyelmes Program indul a vallomások visszavonásának megkönnyítéséért Lendvai Ildikó: Szövegminták kezdő hazafiaknak Verebes István újabb Örkényiádái Nagy Bandó András: mi magyarok találtunk fel mindent. Is. A Heti Kamu megtudta, az új köztársasági elnökasszony „Hát persze, hogy vállalom, apa!” felkiáltással fogadta el a felkérést Magyar mécsesek égnek az ukrán lövészárkokban!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.