Légüres tér

Megyesi Gusztáv
2014. 03. 18.
Horvátország felkérte Magyarországot a légtere védelmére, jelentette be Hende Csaba honvédelmi miniszter vasárnap Kunszálláson. Horvátország nem kérte Magyarországtól, hogy a magyar légierő lássa el a horvát légtér védelmét, jelentette másnap a horvát nemzetvédelmi minisztérium, és most nagyon sokan ellentmondást vélnek felfedezni a két hírben.

Két vélemény versenyez egymással markánsan a prioritásért. Az egyik szerint Hende Csaba az utóbbi időben mindennap hazudik egyet, egy szavát se szabad elhinni, legutóbb Vadai Ágnesről mondta azt, hogy az ügyészség vádat emelt ellene, amit az ügyészség még abban az órában cáfolt. „Nem tudom eldönteni, mi fáj Hende Csabának jobban, a gyűlölet a szívében vagy a légüres tér a fejében”, mondta erre a képviselőnő.

A másik nézet szerint Hende Csaba egyáltalán nem hazudik, csak fantáziál, egy nagy, pubertás gyerek ő, aki a valóságot teljes mértékben kiiktatta a gondolkodásából; még az is lehet, hogy Horvátországnak nincs is légtere, mert tenderen elnyerte tőle Mészáros Lőrinc gázszerelő.

Holott nyilvánvaló, hogy csak figyelemelterelésről van szó. Tudvalevő, hogy a magyar légierő Szlovénia légterét már védi, mégha az olaszokkal közösen is, az azonban még nem ment bele a köztudatba, hogy jövőre négy hónapon át Észtország, Litvánia és Lettország egét is a magyar légierő fogja ellenőrizni, s kő kövön nem marad a légtérben, ha ellenség közelít.

Mi történik most a Krím-félszigeten? Mit akarnak elérni az oroszok egykori tagtársuk, az ukránok terhére? Kik az oroszok legmegbízhatóbb és legodaadóbb barátai ma Európában , márcsak paksilag is? Lettország, Litvánia és Észtország egyaránt tagköztársaságai voltak a nagy Szovjetuniónak, mondhatni tehát, hogy a magyar légvédelem Putyin előőrse, ha úgy tetszik, szálláscsinálója, már amennyiben egy légtérben szállást lehet csinálni.

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy Semjén Zsolt március 15-én lóháton vonult be Kézdivásárhelyre, másként mondva: Románia felkérte a magyar lovasságot a román föld megvédésére.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/12  •  VI. 5. – VI. 18.
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor olyan népszerű Európában, mint az övsömör! Kimond dolgokat, főleg a tudatlanságból eredő félelemre alapozva Bartus László: Feltörték Szijjártó Péter agyát! Váncsa István szerint Orbán ne az Európai Unió vezetője legyen, ő ennél többre hivatott, legyen Afrika és Óceánia vezetője is! Smuzewitz Ilona: Anyám nem akar jachtot venni, mert nem tud úszni, de elég, ha a könyvelő tud úszni Farkasházy Tivadar: A háborúpárti lapok persze megint hazudnak a trónörökösnő 16 milliós táskájáról, mert azt már 8 millióért is meg lehet kapni akciósan Havas Henrik jelen volt a Karmelitában, amikor eldöntötték, Orbán lesz a következő magyar űrhajós, az országot pedig Ráhelre hagyja Dési János: a zuglói kiskertekre parkoló fociszurkolók hatásáról az önkormányzati választásokra Verebes István újabb örkényiádái Selmeczi Tibor megtalálta a III. világháború történelmi atlaszát A Heti Kamu megtudta: Trump a büntetésvégrehajtási intézménnyé alakított hatvanpusztai dácsában fogja letölteni börtönbüntetését
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.