Légüres tér

Megyesi Gusztáv
2014. 03. 18.
Horvátország felkérte Magyarországot a légtere védelmére, jelentette be Hende Csaba honvédelmi miniszter vasárnap Kunszálláson. Horvátország nem kérte Magyarországtól, hogy a magyar légierő lássa el a horvát légtér védelmét, jelentette másnap a horvát nemzetvédelmi minisztérium, és most nagyon sokan ellentmondást vélnek felfedezni a két hírben.

Két vélemény versenyez egymással markánsan a prioritásért. Az egyik szerint Hende Csaba az utóbbi időben mindennap hazudik egyet, egy szavát se szabad elhinni, legutóbb Vadai Ágnesről mondta azt, hogy az ügyészség vádat emelt ellene, amit az ügyészség még abban az órában cáfolt. „Nem tudom eldönteni, mi fáj Hende Csabának jobban, a gyűlölet a szívében vagy a légüres tér a fejében”, mondta erre a képviselőnő.

A másik nézet szerint Hende Csaba egyáltalán nem hazudik, csak fantáziál, egy nagy, pubertás gyerek ő, aki a valóságot teljes mértékben kiiktatta a gondolkodásából; még az is lehet, hogy Horvátországnak nincs is légtere, mert tenderen elnyerte tőle Mészáros Lőrinc gázszerelő.

Holott nyilvánvaló, hogy csak figyelemelterelésről van szó. Tudvalevő, hogy a magyar légierő Szlovénia légterét már védi, mégha az olaszokkal közösen is, az azonban még nem ment bele a köztudatba, hogy jövőre négy hónapon át Észtország, Litvánia és Lettország egét is a magyar légierő fogja ellenőrizni, s kő kövön nem marad a légtérben, ha ellenség közelít.

Mi történik most a Krím-félszigeten? Mit akarnak elérni az oroszok egykori tagtársuk, az ukránok terhére? Kik az oroszok legmegbízhatóbb és legodaadóbb barátai ma Európában , márcsak paksilag is? Lettország, Litvánia és Észtország egyaránt tagköztársaságai voltak a nagy Szovjetuniónak, mondhatni tehát, hogy a magyar légvédelem Putyin előőrse, ha úgy tetszik, szálláscsinálója, már amennyiben egy légtérben szállást lehet csinálni.

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy Semjén Zsolt március 15-én lóháton vonult be Kézdivásárhelyre, másként mondva: Románia felkérte a magyar lovasságot a román föld megvédésére.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/12  •  V. 31. – VI. 13.
FELCSÚTI MÁTYÁS 60
Énekszó és pávatánc köszöntse!
Váncsa István: olyan hosszúak a kórházi várólisták, hogy 7,6 milliárd év múlva érünk a végére, mikor a Nap vörös óriássá duzzad, addig meg csak kibírjuk valahogy Para-Kovács Imre aggódik, nem lesz-e baj abból, hogy a katari emír hamarabb gratulált Erdogan győzelméhez, mint a magyar miniszterelnök Farkasházy Tivadar: a Barátság-kőolajvezeték itteni végét megtekintő szovjet turistacsoportról Smuzewitz Ilona: Majdnem béremelést kaptak a tanárok Kéri László megszerezte a vezér 60. születésnapja alkalmából történő spontán felköszöntésének forgatókönyvét Havas Henriket bízták meg a szittya gondolkodású új honvédfőparancsnok felkészítésével Verebes István Vágó Istvánra emlékezik Dési János: a nép koszos zoknival fogja megdobálni az utolsó lap szerkesztőségét, amely tévedésből megírja az igazságot A Heti Kamu megtudta: ezentúl a greenwichi időhöz mérik a mentők kiérkezését Figyelem! Mától hetven helyett hatvannal kezdődik a pesti trolik számozása!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.