Lakodalmas DNS

Megyesi Gusztáv
2014. 04. 16.
Több mint ötven embertől, javarészt diákoktól vesznek DNS-mintát a rendőrök Franciaországban, mert még tavaly szeptemberben a la Rochelle-i katolikus magániskola mosdójában valaki hátulról támadt rá egy 16 éves diáklányra, aki a sötét miatt nem ismerte fel támadóját. Azt, aki nem akar nyálmintát adni a jogaira hivatkozva, a rendőrség automatikusan gyanúsítottként kezeli.

Azt gondoljuk, hogy mindez méltó válasz az istenített Nyugat-Európából a hazai nyavalygó liberálisoknak és a jogvédőknek. Mint ismeretes, itthon is szinte kísértetiesen hasonló eset történt, csak nem katolikus iskolában, hanem Orbán Viktor lányának esküvőjén, Tükröspusztán, és nem nemi erőszak történt, hanem egy mobiltelefont loptak el. Különbség továbbá, hogy a rendőrség nem piszmogott több, mint fél éven át, hanem nagy erőkkel azonnal kivonult a helyszínre, mégpedig egyenesen az életvédelmisek, akik azonnal DNS-mintát vettek a személyzet mind a hatvan tagjától anélkül, hogy ehhez joguk lett volna.

A magyar kriminalisztika szempontjából kifejezett szerencse, hogy az esküvői lakomán pincérként dolgozott egy volt rendőr, aki a blogjában elmesélte, hogy egyetlen DNS-vizsgálat hatvan fő esetében minimum hárommillió forintba kerül, ám ha a tettes nem hagyott maga után teli köpőcsészét vagy egész hajtincseket, akkor a költségek fölmehetnek 18 millió forintra is, amire persze az ellenzék szabályos hisztériában tört ki, hogy ez pazarlás, ezt a pénzt további futballfejlesztésekre is lehetne fordítani. Ráadásul a rendőrség honnét veszi, hogy csakis a személyzet tagjai közül kerülhet ki a tettes. Mikor ugyebár a lakodalmon részvevő vendégek az új magyar úri osztály büszkeségei, akiknek a tisztességéről legyen elég annyi, hogy a házigazda örömapa traktorjával legutóbb lopott fát fuvaroztak, igaz, a rendőrség ebben az ügyben semmilyen mintát nem vett, s nem vonult ki semmilyen erőkkel.

Mindez azonban demagógia. A szakirodalomból, de különösen a Keresztapa trilógiából tudjuk, hogy amikor ennyi maffiózó és gazember gyűlik össze egy ilyen ünnepi eseményen, akkor a lopás, akárcsak a leszámolás, föl van függesztve, lám, don Corleone lányának a menyegzőjén se tűnt el semmi, a legkevésbé mobiltelefon. Amire, persze lehet azt mondani, hogy akkor még nem volt mobiltelefon, vezetékes viszont volt, s azt éppenséggel ki lehet tépni a falból.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/7  •  III. 22. – IV. 4.
PARA + VÁNCSA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + HAVAS + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ + JELENSZKY + FENEKOVÁCS... Smuzewitz Ilona: Petfőy él, akkora, hogy hatalmas, avagy mitől kivan a magyar nemzet! Váncsa István: Feddhetetlen erkölcsiségű kormányzatunk és szentéletű nemzeti nagytőkéseink példamutatásának eredményeképp népünk morális színvonala az egekbe szökött Para-Kovács Imre: Mit szólt volna Orbán anyukája, ha fia a játszótérről egy tömeggyilkossal, egy operettnácival és egy paranoiás börtönőrrel állított volna haza? Farkasházy Tivadar: Ha Gulyás azt mondja, hogy a Föld lapos, és öt elefánt tartja a hátán, azt másnap 470 orgánum szajkózza Verebes István: nagy baj, hogy Orbán és munkatársai minden olyanban ügyesek, amiben ügyetlennek kéne lenniük Havas Henrik nem nyerte el a Szájer József Emlékdíjat Dési János: Áramütés a Kossuth téren A Heti Kamu megtudta, Petőfi után betiltják Csokonayt is, mert A reményhez című verse kormánypuccsot vetít előre
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.