Lakodalmas DNS

Megyesi Gusztáv
2014. 04. 16.
Több mint ötven embertől, javarészt diákoktól vesznek DNS-mintát a rendőrök Franciaországban, mert még tavaly szeptemberben a la Rochelle-i katolikus magániskola mosdójában valaki hátulról támadt rá egy 16 éves diáklányra, aki a sötét miatt nem ismerte fel támadóját. Azt, aki nem akar nyálmintát adni a jogaira hivatkozva, a rendőrség automatikusan gyanúsítottként kezeli.

Azt gondoljuk, hogy mindez méltó válasz az istenített Nyugat-Európából a hazai nyavalygó liberálisoknak és a jogvédőknek. Mint ismeretes, itthon is szinte kísértetiesen hasonló eset történt, csak nem katolikus iskolában, hanem Orbán Viktor lányának esküvőjén, Tükröspusztán, és nem nemi erőszak történt, hanem egy mobiltelefont loptak el. Különbség továbbá, hogy a rendőrség nem piszmogott több, mint fél éven át, hanem nagy erőkkel azonnal kivonult a helyszínre, mégpedig egyenesen az életvédelmisek, akik azonnal DNS-mintát vettek a személyzet mind a hatvan tagjától anélkül, hogy ehhez joguk lett volna.

A magyar kriminalisztika szempontjából kifejezett szerencse, hogy az esküvői lakomán pincérként dolgozott egy volt rendőr, aki a blogjában elmesélte, hogy egyetlen DNS-vizsgálat hatvan fő esetében minimum hárommillió forintba kerül, ám ha a tettes nem hagyott maga után teli köpőcsészét vagy egész hajtincseket, akkor a költségek fölmehetnek 18 millió forintra is, amire persze az ellenzék szabályos hisztériában tört ki, hogy ez pazarlás, ezt a pénzt további futballfejlesztésekre is lehetne fordítani. Ráadásul a rendőrség honnét veszi, hogy csakis a személyzet tagjai közül kerülhet ki a tettes. Mikor ugyebár a lakodalmon részvevő vendégek az új magyar úri osztály büszkeségei, akiknek a tisztességéről legyen elég annyi, hogy a házigazda örömapa traktorjával legutóbb lopott fát fuvaroztak, igaz, a rendőrség ebben az ügyben semmilyen mintát nem vett, s nem vonult ki semmilyen erőkkel.

Mindez azonban demagógia. A szakirodalomból, de különösen a Keresztapa trilógiából tudjuk, hogy amikor ennyi maffiózó és gazember gyűlik össze egy ilyen ünnepi eseményen, akkor a lopás, akárcsak a leszámolás, föl van függesztve, lám, don Corleone lányának a menyegzőjén se tűnt el semmi, a legkevésbé mobiltelefon. Amire, persze lehet azt mondani, hogy akkor még nem volt mobiltelefon, vezetékes viszont volt, s azt éppenséggel ki lehet tépni a falból.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/15  •  VII. 17. – VII. 31.
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor, a csűrdöngölő-külpolitika feltalálója önerőből lett nemzetközi „hallja-kend”! Váncsa István: a Mars-Uránusz együttállás európai megvilágosodást hoz, Orbán új putyinista frakciójának karanténba zárásáról Smuzewitz Ilona: Elkezdődött a békelövészárokharc! Farkasházy Tivadar: Az ügynök élete, avagy ki csinál bolondot kiből a Moszkva–Orbán–Brüsszel háromszögben Havas Henrik megtudta, Orbán kovászos uborkával harcolna a békéért, mert az már egyszer bevált Dési János: a kopasz pincér esete a nyári költészettel Verebes István újabb Örkényiádái Lendvai Ildikó az a jó új nemzeti sportunkban, az ámokfutásban, hogy mi egyhelyben nézzük, amíg miniszterelnökünk helyettünk is ámokot fut A Heti Kamu megtudta: Orbán a Türk Tanácsban tartja uniós elnöki székfoglalóját
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.