Hazakerültek az Orbán-kincsek!

Smuzewitz Ilona
2014. 04. 02. · Hócipő 2014/07
Orbán Viktor szerint a családi ezüstnek otthon kell lennie. Mivel a Seuso-akció jól sikerült, a Fidesz-KDNP kormány azt tervezi, hogy más családok ezüstjét is magához veszi.

*

Átadta a 4-es metrót Orbán Viktor. Egyúttal a budapesti metrók 5-ös és 6-os vonalát is átadta, és megígérte, hogy a jövő héten Debrecenben is építenek néhány metróvonalat. Kósa Lajos szerint az első debreceni metróvonalnak csak egy megállója lesz, de a második és a harmadik már két-két megálló között közlekedhet. Amennyiben a debreceni metróközlekedés beválik, a város vezetése megfontolja, hogy idővel alagutakat is fúrnak, hogy a metróközlekedést levihessék a föld alá.

*

A Fidesz közleménye szerint Selmeczi Gabriella nem tűnt el és eltiltva sincs a nyilatkozatoktól, csupán másik fontos feladatára koncentrál: az államosított magánnyugdíjvagyonból megmaradt 12 ezer forintot próbálja megmenteni. De lehet, hogy Matolcsy György gyorsabb lesz.

*

Mozdonyt adott át Orbán Viktor. A kamion átadása után Budapestre tartó kormányfő a nyílt pályán közlekedő szerelvényt vett észre. Kísérete megállította a vonatot, ezután pedig Orbán felállt egy hokedlire, és egy rögtönzött beszéddel átadta az utasoknak a mozdonyt. „Magyarország ismét megtalálta erejét”, mondta Orbán, ami szerinte abból is látszik, hogy ismét mozdonyokat adnak át az országban. „Erre évtizedek óta nem volt példa.” A kormányfő megkérdezte a mozdonyvezetőt, hogy a mozdonyát mikor adták át. Kiderült, hogy a mozdony már harminckét éves, de még egyszer sem volt átadva. „Történelmi mulasztást pótol most a magyar nemzet jelképesen és valóságosan is”, mondta Orbán. „Egy át nem adott, megtűrt és elfeledett magyar mozdonyt ad át most az utasoknak, hogy azok boldogan roboghassanak úti céljuk felé.” A miniszterelnök szerint az ő munkája hasonlít a mozdonyvezetőéhez. Nagy szerkezetet irányít, néha gyorsítani, néha lassítani kell, az állomásokon pedig fütyülni. Közben előre lefektetett, kötött pályán kell közlekedni. Bár ő néha félrerántja a kormányt, mert arra is akar vonatozni, amerre más mozdony még nem járt. És annak ellenére nem adja fel, hogy eddig minden kísérletnek kisiklás lett a vége.

*

Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke. Megírom?

*

Lázár János egy üvegvisszaváltóban átadott három befőttesüveget.

*

Sajnálatát fejezte ki Hoppál Péter, hogy a választások után a magyar közélet ismét unalmasabb lesz. De ez nem rajta múlik, mert ő bármikor készen áll, mondta sajtótájékoztatóján.

*

„Csak a legerősebb, legbüszkébb, legkiválóbb nemzetek képesek ekkora teljesítményre”, mondta Orbán Viktor a magyar–szlovák gázvezeték átadásán. A kormányfő kifejtette, hogy a gázvezeték ugyan még nem épült fel, és jelenleg valójában csak két kerti locsolócsövet dugtak össze Robert Fico szlovák elnökjelölttel, de egy olyan elszánt, szuverenitását és cselekvőkészségét visszanyert nemzet, mint a magyar, nem retten meg holmi apró akadálytól, ezért hamarosan egy gázmezőt is telepítenek a csövek mellé. „Lehet, hogy kezdetben ez a gázmező egy propángázpalackra hasonlít majd, és lehet, hogy csak az is lesz, de világosan jelzi majd azt, hogy a sajátos észjárású magyar nép eltökélten küzd azért, hogy csökkentse energiafüggőségét, és a térség meghatározó gázexportőrévé váljon”, mondta Orbán.

*

Rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be II. Seuso miniszterelnök, hogy visszavásárolták az Orbán-kincsek egy részét. Az aranyból készült, stadion – és atomerőműalakú – több ezer milliárd forint értékű kincsek pár évvel ezelőtt bukkantak fel azokon a gyanús pályázatok után kiosztott földek mellett épült trafikokban, amiket a Fidesz megyei titkára, a felesége, a sógora és keresztlánya meghívásos tender után a közmunkán lévő munkanélküli tanárokkal és orvosokkal építtetett az államosított iskolák helyén. II. Seuso az ásatási munkálatokról csak annyit mondott: „Folytatjuk”.

*

Zsigó Róbert szerint előfordulhatott, hogy két helyen számolta el a benzinköltségét, és a 160 ezer kilométerrel négyszer megkerülhette a Földet, de ő mindig azért utazott ilyen sokat, mert az ország érdekében nagyon sietett.

*

Meg nem erősített hírek szerint Orbán Viktor először azt mondta, hogy haza kell hozni a csalási ezüstöt.

*

Jelentősen csökkenti a magyar munkanélküliséget a 4-es metró, mondta Orbán Viktor az átadási ceremónián. A kormányfő kifejtette: a legújabb budapesti metróvonal teljesen automatikusan, emberi beavatkozás nélkül közlekedik majd a végállomások között. Ugyanakkor a fokozott biztonsági előírások miatt – melyekről határozatában a kormány döntött – mindegyik szerelvényen több kocsikísérő utazik majd. Az ő feladatuk az lesz, hogy felügyeljék az automatika működését, és ha úgy ítélik meg, engedélyt adnak az automatika-felülbíráló munkatársnak, hogy beavatkozzon a rendszerbe. A felügyelők munkáját hat fős csoport felügyeli, akik szükség esetén felülbírálhatják a felügyelőket. Ezenkívül a szerelvényben olyanok is utaznak majd, akik arra vigyáznak, hogy senki se essen ki a kocsikból, illetve lesz egy nagyobb csoport a peronokon is, akik megakadályozzák, hogy az utasok a szerelvény elé essenek. Ha pedig nem lesz ki a szükséges utaslétszám, akkor csúcsidőn kívül hivatásos utasok utaznak majd a szerelvényeken. Ők kedvezményes áron vehetik majd meg a bérleteiket. Az automatikus metró működését egyébként közmunkások igénybevételével oldja meg a kormány.

*

Egy felmérés szerint a szavazófülke magányától a fideszesek is nagyon félnek.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/11  •  V. 18. – V. 31.
VÁNCSA + PARA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Para-Kovács Imre: nem azok váltottak irányt, akiknek határozott elképzeléseik voltak Európáról meg Putyinról, hanem azok, akik nem gondoltak semmit Váncsa István: Orbán átadta az oktatás- és egészségügyet egy főtörzsőrmesternek, majd átvette az agitprop osztály által paranccsá átfogalmazott direktívát Farkasházy Tivadar szerint nekünk most nem is olyan rossz, mint a Fülöp-szigeteken, ahol Marcos fia nyerte az elnökválasztást, Duterte lánya pedig az alelnökit Smuzewitz Ilona nem érti, hogyha egy focista tud négy évet várni két vébé között, akkor egy szívbeteg miért nem tud várni négy évet két rehabilitáció között? Verebes István bemutatja, milyen egyszerű a világmegváltás, egy zalaegerszegi cukrászdában megkávéztatta Bident, Putyint és Zelenszkijt Dési János felmondta Pesti TV előfizetését, és elutazott, ám a pakkjában megbújt egy iciripiciri Vidnyánszky A Heti Kamu megtudta, a kormány gyorsított eljárásban tengerré minősíti át a Balatont
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.