Nem függesztenek

Megyesi Gusztáv
2014. 04. 30.
Rogán, Szijjártó meg a párt- és kormányszóvivők, Selmeczi, Zsigó, Hoppál és Giró-Szász után újabb tehetséges kommunikátor bontogatja a szárnyait; mit bontogatja, már a magasban szárnyal. Csepreghy helyettes államtitkárnak hívják, ő az, aki a minap megmagyarázta a nyilvánosságnak, hogy az Európai Unió nem fagyasztotta be a magyaroknak járó fejlesztési pénzeket, mindössze megkértek minket, hogy a vitás kérdések rendezéséig ne adjunk nekik semmilyen számlát, mert úgyse fizetik ki.

Aki esetleg nem tudná, az uniónak az a baja a magyar kormánnyal, már azon túl, hogy a magyar kormány nem hagyja gyarmatosítani magát, ezenfelül az ország magánpálinkáját sem hajlandó átadni az unió bürokratáinak, hogy a fejlesztési pénzek elosztását ellenőrző cégeket a kormány a minisztériumokba olvasztotta, így erős esély van arra, hogy az összes pénzt Lázár államtitkár fogja szétosztani.

Később Zsigó szóvivő, aki mindig szívesen besegít a kezdő kommunikátoroknak, megerősítette Csepreghy helyettes államtitkár bejelentését, amennyiben tényleg nincsenek felfüggesztve a Magyarországnak szánt kifizetések, ergo felfüggesztés nélkül nem fizetnek.

Ezek olyannyira meggyőző érvek, hogy meg se kísérlünk ellentmondást felfedezni bennük. Márcsak azért sem, mert ismerjük mi is alvállalkozókat, sőt munkásokat, akik szintén nem jutottak hozzá a nekik járó pénzhez, viszont egyáltalán nem idegeskednek, hiszen megmondták nekik, hogy a kifizetések nincsenek felfüggesztve. Náluk már csak azok nyugodtabbak, akiknek úgy nem fizették ki a munkájuk után járó pénzt, hogy már eleve számlát se adhattak; sok helyen megfordultunk már életünkben, de ennyire derűs és kiegyensúlyozott emberekkel még sehol sem találkoztunk.

Hanem a gyanú azért fölmerül. Annak ugyanis, hogy valaki úgy jut hozzá a neki járó fizetséghez, hogy közben nem adott számlát, csak egyetlen módja lehet: hogy zsebbe kapja a pénzt. Az Unió beáll a kocsmában Lázár államtitkár mellé, és miközben az egész ivó a meccset nézi, feltűnés nélkül a zsebébe csúsztatja a fejlesztési összeget, cca. 300-350 milliárd forintot, az unióbürokraták pedig elmehetnek az anyjukba; Magyarország rendületlenül fejlesztődik tovább.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/4  •  II. 14. – II. 27.
Para-Kovács Imre: nem létezik jobb megoldás, mint a nővé operáltatott Fodor Gábor vagy Szili Katalin kinevezése államfőnek Váncsa István felidézi, hogyan cseleztek ki egy vendéglői asztal melletti falban talált poloskát Smuzewitz Ilona: Lemondhatatlan szomorúság gyötri Novák tanácsadóit Farkasházy Tivadar: felidézi azt az időt, amikor Novák Katalin még egy perc alatt tizenhatszor mondta ki a család szót Havas Henrik a karmelita helyett ezúttal a Cinege utcában vizitelt Orbánnál Dési János megtudta, Nemzeti Twist Olivér Kegyelmes Program indul a vallomások visszavonásának megkönnyítéséért Lendvai Ildikó: Szövegminták kezdő hazafiaknak Verebes István újabb Örkényiádái Nagy Bandó András: mi magyarok találtunk fel mindent. Is. A Heti Kamu megtudta, az új köztársasági elnökasszony „Hát persze, hogy vállalom, apa!” felkiáltással fogadta el a felkérést Magyar mécsesek égnek az ukrán lövészárkokban!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.