Lázadás a Bountyn

Bakács Tibor Settenkedő
2014. 04. 30. · Hócipő 2014/09
A TEK-esek tudták meg utoljára, és ettől nagyon idegesek lettek. Felcsút! Ott egyre forróbb a pita. Hordák grasszálnak a kertek alatt. Még jó, hogy a légi deszant leért a Pancho-Suzuki kupára, aminek Puskás szülő- és temetőhelye ad otthont, vagyis az Orbán hátsó kertjében emelt Makovecz-labdarúgóálom, meglepő módon hagymás kupolával.

A helyzet kurvára feszült volt, mert még nem döntött a gyerek. Vagy döntött, mindig is tudta a választ, csak otthon az apa elővette a nagypapa stoplis cipőjét, amivel őt is verte, és vitatkozni kezdtek arról, mi az álom, és mi a realitás? Tudom, nevetséges az egész, egy büdös kölök hezitál, hogy Real vagy Barca, a kormány meg válságülésezik. De olvastam én a Cilleiekről, meg a Hunyadiakról, vagy is azt mondom, az apja, a Tajti József áll a dolog mögött.

Ez a gyerek amúgy jó dolog, Orbán álmának első gyümölcse, látjátuk feleim, szümtükkel milyen kicsin hitűek vagytok. Tajti Mátyás a teszteken átment, vagyis kell a spanyol királyi csapatnak, mint szalonna mellé a hagyma, de a büdös köztársaságpárti barcásoknak is van egy opciójuk. A bajt tetézte, hogy a Barcelona a világ leghíresebb nevelőegyesülete, amely nem engedi el a gyerkőc kezét a közepes méretű világhírig, míg a madridiak adnak, vesznek, persze közben tényleg foglalkoznak a gyerekekkel, és nincs köztük alkoholista és pedofil. Szalai volt az első kóbor madár, de ez a Tajti már a Centrális Erőtér gyermeke.

Navracsics átment Lázárhoz, aki megosztotta vele a helyzet súlyosságára vonatkozó információit. Orbán őrjöng, hisz megmondta a családnak, hogy külpolitikai magyar érdek a gyerek Real Madridhoz való szerződése, ez bizony bebaszhat a Seat összeszerelő üzemnek, amit Battonyára terveztek őfelségéék. Őneki személyesen fog égni a pofája, amikor UEFA-mérkőzésre megy, ezt nem teheti meg vele Tajti.

Az apa összeroppant, és Matolcsy pincéjében bevallotta, a gyerek fanatikus, tényleg mindig arról álmodott, hogy csíkos mezben tapossa le a patyolattiszta királyi fehért, otthon Kossuth-nótákat énekelget, és élteti a forradalmat, a sokszínűséget, a nemek egyenlőségét, a fű legalizálását, de még a bikaviadalokat is, mert hát spanyolok lennénk, még ha nem is látszik itt Felcsúton. Pancho, régi magyar szó, azt jelenti, takaró, népi szőttes a Moszkva térről. Igen, voltak pszichológusnál, de az nem ismerte Messit, így egy idő után leálltak a kezelésről. A rendőrség akkor kapcsolódott bele az ügybe, amikor kiderült a telefonlehallgatásokból, hogy a gyerek Neymar fényképét őrzi a brifkójában, és csókolgatja. Pintér tábornok a gyermekprostitúció fedőszerveként jellemezte a Barcát egy szűk körben, amivel Széles Gábor egyetértett, nem véletlen a bárcás kurva kifejezés katalán kötődése.

Boros Péter próbált közvetíteni, de ennek csak az lett a vége, hogy a Honvéd ultrái felébredtek, és észrevették a kirabolt sírt. A honvédek mindig szopnak, a Don-kanyarban is, Felcsúton is. Addigra beindult már a Veritas intézet, és törölt minden archív anyagot Puskásnak a Honvédelmi Minisztériummal való kapcsolatáról, annak kényes természete miatt. Felcsút története a Real Madriddal kezdődik, amikor megkérdezi a kissé kövérkés Puskas Di Stefanótól, mi a titka. Rúgok mindig hármat. Értett belőle a magyar, bólintott, és rúgott mindig négyet. Ennyi, tényleg, de csak zseniknek.

A lényeg, Rogán rábólintott a törlendő múltra, így bekerült a két választható tankönyv mindegyikébe, hogy a magyar származású Puskás végakaratában az országot Viktorra hagyta.

A válságstáb éjfélkor gyűlt össze Kötcsén, mert kiderült, a gyereket hipnotizálták a kommunisták, és direkt felhúzott a tizenöt éves terrorista egy Barcelonamezt a Puskás akadémiás alá, ha gólt lőne, akkor belenyomná a fehér mezesek pofájába, kitől is kapták a cumit? Hál’ istennek, szakmailag sikerült a gyereket semlegesíteni, nem lőtt gólt, elmaradt a botrány. Ettől függetlenül Habony Árpinak ment a hasa, Szijjártó nem mosolygott, Semjén titokban imádkozott. Tudták, az életük függ ettől a szerződéstől.

Váratlanul oldódott meg a krízis. Maga Orbán oldotta meg a gordiuszi csomót, és Nagy Sándoros csibészséggel így szólt.

Innák egy kupica pálinkát és bodzaszörpöt. Uraim! Engedjük át a fiút az ellenségnek. Ha Puskás nyomdokaiban akar járni, az út Madridba vezet, majd belátja ő maga is. Holnap felhívok pár embert. A gyerek apját engedjék el, de előtte beszéljen vele valaki.

Pintér vállalta. Mindenki megnyugodott. A fiú döntéséről még hetekig vitatkoztak az emberek abban a furcsa országban.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/25  •  XI. 29. – XII. 12.
Para-Kovács Imre: Tegnap még azt sem tudtuk, hogy van nekünk szuverenitásunk, ma pedig már a háttérhatalom megfosztana minket tőle! Ez nem mehet így tovább! Nemzeti konzultálnunk kell, békemenetelni! Váncsa István szerint épp ideje, hogy a bárgyú publikum kazár szokás szerint pajzsára emelje született vezérét, és megrohamozzon bármit, francba a részletekkel! Smuzewitz Ilona: A magyar emberek kormánya erős, szabad és szuverén. Ezért mindentől megvédi magát. Ha kell, a magyar emberektől is. Farkasházy Tivadar: hamarabb sírná el magát a mesterséges intelligencia, mint Gulyás Gergely bármin Havas Henrik nindzsa-konzultációja Verebes István Örkényiádái Dési János elintézte, hogy minden színházi büfében legyen szotyi és kisüsti A Heti Kamu megtudta: Közgazdaságtani pót-Nobel-díjat kaptak a KSH munkatársai az októberi 9,9%-os infláció kiszámításáért.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.