Jön a hideg!

Bakács Tibor Settenkedő
2015. 10. 14. · Hócipő 2015/21
Ma már lehetetlen egyetlen cikket írni, a Habony Művek vállalta erre a 4 évre is a terv százhúsz százalékos teljesítését, és ahogy a dunaújvárosi kohászok között ez nem volt mesebeszéd, úgy a Modern Média is brutál teljesít. Vigaszágon Lajos támogat mindent, ami piac, hiába, gyorsan változik az ember, ha kőzápor van. A teljesítés célja meggyőzni a világot és a történelmet, hogy a magyarok megbolondultak, de mindenki, nemre és társadalmi osztályra nézvést mindenki, az az érdekes benne. Ez csak kívülről látható, szomorkodott miatta épp eleget Heisenberg. Viszont a pszichológia tudomány új jelentést fedezett fel a hungaro szóban. Valaha bejrúti prostituáltakat hívtak így, Illyés Gyula is megverselte szépen. Most nem jelent mást, mint egy gázfelhő szétterülése a pannon medencében, aminek minden egyes lakója, férfi és nő, józan eszét veszti.

Hogy kinek a száján jött ki a kénkő füstje, vizsgálják, többesélyes a megoldás. Göncz meghalt, és tök jó, hogy most, mert sokkal nagyobb szarhullám jön, na, és érted, ő kimarad. Figyelj, ha dilítezik is az elmúlt demokrácia huszonkitérdekel évét, akkor jó, hogy most tért meg Teremtőjéhez. Nagy motoros volt mindig is az öreg, tisztelet neki holtában is.

Na, most mit csináljak én? Itt ülök a nagyi konyhájában, fő a kaja, nekem meg fel kell vennem a kesztyűt, különben mi a fasznak vagyok publiciszta? – ami a giliszta egy fajtája.

Az elejére veszem a szentet. Merkel asszonyt. Megkönnyeztem. Elmondta, miért tette azt, amit tett, és ennek erkölcsi oka volt, a magyar kormány viselkedése.

A menekülteket nem állítja meg, ha kerítéseket építünk. Erről mélyen meg vagyok győződve, és elég sokáig éltem kerítés mögött, mondta Merkel, aki Hamburgban született ugyan, de a Berlini Fal lebontásáig a Német Demokratikus Köztársaságban élt.

Thomas Dollt az Isten áldja! A Fradit meg egy keletnémet edző emeli fel. Visszaadják, nekünk meg jó lesz az NDK-s is. Mert nem tehettek róla, hogy kerítést basztak közéjük. Nekünk meg tényleg van közünk a kerítésbontáshoz, el ne felejtsük, barátaim, Horn Gyulát, holott porlik, írom ezt akkor, amikor az én népem szögecses kerítést kezdett húzni a kertem fölött mingyá! Szégyeltem magam, no. Csudálkoztak is ott a magyarok, mi fene idő van mostanság?!

Van magyar karrier, és feltámadás a pokolban, értem. Tállai az államtitkárja, komikus alak a darabban, Gálvölgyinek teszene a figura. Hú, ide Bulgakov kell, nem én.

Az nem hír, csak érzés, hogy látom, bekezdett a Hírtévé, és a jobboldalon is vannak csávók, gondolkodó szellemek, ironikus, sok regiszterű humor, – a zsidózáson kívül, mert az a backstagben nem rögzítik. Pedig a zsidóviccek jók. Mindegy, a lényeg az, hogy nagyon izgulok korábbi barátaimért, ellenségeimért, mert kőkemény szakma ez, fiúk, nem biztos, hogy megy sima sértődésből. Közben örülnek annak, hogy a Hírtévé adásában vannak. Mondom, hogy mindenki bolond lett, az is, aki korábban nem. A fanfárok megszólalnak a stúdióban, biblikus idők, látom, mert bekapcsoltam a tévémet. A földön tartom, a kutyának jobb helye van.

Gyurcsány szentem. Már megint igaza van, és továbbra is igaz, hogy ez nem jelent semmit, mert ő mondja. Valóban az a baj a magyar kormánnyal, hogy nem volt keresztényi lelkületű. Igen, ez valóban fontos, mert a menekültkérdés egyik lényegéről van szó. Hogyan viselkednek a keresztények? Az onnan tudható, hogyan viselkednek embertársaikkal. Most nem idézek, olvassátok a Bibliát. Krisztus legalább háromszor egy gyereket szorít magához, és azt mondja, ha ezt a gyereket nem fogadjátok be, akkor nem vagytok velem. Bocs, hogy erről nem szól a honi média, csak Merkel asszony a messzi németben, franciában, akit inkább tekintek miniszterelnökömnek, mint Orbán Viktort. Bocs, fiúk és lányok, megint elszakadtunk egy kicsit egymástól. Hiába, nem érdemes megöregedni, az biztos.

Egyébként az az érzésem, hogy tök felesleges ez a bohócsipka a magyarokon, most, hogy véletlenül az orosz gépek Iránt kezdték bombázni. Persze, bocsika volt mindenki, nyugi, semmi baj, Habony felkészül belőle.

Mégis az a tápai történet került be a szakirodalomba, ahol a falu népe megszavazta azt 2015-ben, hogy Zsukov térről Zsukov térre kereszteljék a főteret. Úgy döntöttek, fejben, érted, testvér?! Hogy ez majd egy másik Zsukov lesz, nem a híres tábornok, hanem egy tudós, így csak a magyarázó táblákat kell kicserélni. Mindenki jól jár, a lakosság postacíme marad, minden, nem kell megjegyezni semmi újat, biza, nagy kópé a magyar!

Ahh, nem vagyok sem Hrabal, sem Móricz, abba is hagyom, csak miattatok aggódom, édeseim! Kössetek meleg sálat, jön a hideg idő!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/11  •  V. 22. – VI. 4.
Para-Kovács Imre: mi járhatott a fékezhetetlen agyvelejű külügyér, Szijjártó fejében, amikor kiderült, hogy az oroszok már nem csak a spájzban vannak? Smuzewitz Ilona: azért sújtotta egyedül a magyar embereket a háborús infláció, mert a magyar kormány békepárti Váncsa István a magyarok fehérneműjében kutakodó Putyinról Farkasházy Tivadar: nade mit keresett egyszerre Budapesten Ahmedinezsád és Hszi Cin-ping, akinek annyira zárt volt a programja, hogy még összerakni sem lehetett? Havas Henrik fültanúja volt, milyen mestertervvel akarja Orbán Viktor magunk mögött tartani Bulgáriát Lendvai Ildikó Orbán titkoskampányáról, amit Orbán üres utcákon tart Dési János: Vajon elhiszi-e Mészáros Lőrinc, hogy a nála parkoló ezermilliárd az övé? Verebes István újabb Örkényiádái Selmeczi Tibor a mosoly országáról (Kína) és a kész röhejről (Magyarország) A Heti Kamu megtudta, pirossapkás kínai önkéntesek segítik majd a margitszigeti Békemenetet is.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.