Nemi vágyak

Megyesi Gusztáv
2004. 06. 23. · Hócipő 2004/13
Javában zajlik a futball Európa-bajnokság, de nem ez az érdekes. Hanem hogy svéd kutatók megállapították, a svéd férfiak egyharmadának a nemi életét igen intenzíven befolyásolja válogatottjuk jó vagy rossz szereplése a különféle nemzetközi tornákon. Ha kikapnak, akkor erősen lelohad a nemi étvágy, szomorúak lesznek a svéd asszonyok, győzelemnél viszont a határ: a csillagos ég. A részletek helyett legyen elég annyi, hogy az idei Európa-bajnokságon a svédek ötnullra legázolták a bolgárokat az első meccsükön; nekem Stockholmban élnek a lányomék, de nem vitt rá a lélek, hogy a meccs után telefonon zavarjam őket, s gondolom, az ikrek is illedelmesen aludtak.

A gyakorlott olvasó persze sejti, hogy most hirtelen átkötés következik a magyar focira, az itthoni állapotokra, s egyáltalán nem téved. Tíz humoristából kilenc értelemszerűen úgy reagálna a svéd kutatók bejelentésére, hogy nahát, akkor már érthető, hogy Magyarországon miért csökken tragikus méretekben a születések száma. Ám a helyzet ennél sokkal bonyolultabb. Ifjú koromból tudom, hogy a futball és a nemi vágy igenis össze bír függni egymással: volt idő, amikor nagyon jól ment a válogatottnak, de ha neki nem, hát akkor a Fradinak, hatvanhetven gólokat rúgtak egy szezonban, nem került az ember olyan randa nő karjaiba, hogy ne látta volna szépnek. Különben az egész politika is bazírozott erre: bányásznapon mindig úgy intézték, hogy a bányászcsapat megverje a pesti nagycsapatot, a győzelem mellé bányászzenekar és bor is került, nem volt olyan bányász, aki este hazakeveredvén ne kívánta volna meg a feleségét, s a kimutatások szerint ettől másnap még jobban is termelt; de nem is voltunk ennyire demográfiai holtponton.

Na ez az, amit én mindig is marhaságnak tartottam. Most azonban kiderült Svédországban, hogy szoros korreláció van a futball és a nemi vágy között, hajlok arra, hogy ennek nálunk is igaznak kell lennie. Arról persze még nincsenek adatok, hogy amikor legutóbb óriási meglepetésre megvertük a németeket kettő-nullra, mit csinált a magyar férfilakosság nem várt örömében, csak azt tudjuk, hogy hány évet kellett bepótolnia egyetlen éjszaka. Mert hát a válogatott eredményei alapján a magyar férfilakosság úgy másfél évtizede nyilvánvalóan nem ismeri a házasélet fogalmát, mi több, felserdült időközben egy olyan új szurkolói generáció is, amely azt hiszi, hogy az emberiség spórával szaporodik.

Ami nyilván nem igaz. A magyar foci ugyan úgy impotens, ahogyan van, de van bajnoka, kupagyőztese, a magyar szurkolónak kedvenc klubja; istenem, neki ez jutott, de hát feleségnek sem Britney Spears a felesége, mégis valahogy elvan. Magamról tudom, hogy egy szép Tököli-káromkodás vagy egy szép Lipcsei-köpés bizonyos libidóérzéseket képes előhívni a férfiemberből, nekem csak a végeredménnyel van bajom: Magyarországon tudniillik nem úgy van az, hogy győz a csapat, és már dobhatjuk is le magunkról a nadrágot, ahhoz elébb meg kell várni a dolgok kiérlelődését. A Fradi példának okáért mínusz hat ponttal kezdte a bajnokságot, ami a teljes elhidegüléssel egyenlő a házaséletben. Ám aztán, anélkül, hogy pályára lépett volna, visszakapta a hat pontot, amit egyébként délben jelentett be a rádió, következésképpen egy nagy természetű fradista minden átmenet nélkül, a déli harangszókor ölelte meg asszonyát, s ott, ahol épp a hír érte. Aki sokat vacakolt, hogy majd este, vagy hét végén, szívem, egy szép szállodai szobában, ezzel is megadva a módját a Fradi visszakapott hat pontjának, az nagyot hibázott, mert mire eljött a víkend, megint visszavették a hat pontot, ott állt a Fradi a tabella alján, az igazi fradista pedig a permanens erekció és az önmegtartóztatás határán. Nálunk tudniillik nem a férfiember vágya vagy potenciája határozza meg, hogy mikor kefél a lakosság, hanem dr. Szieben, a futball-liga elnöke. Legutóbb aztán már végképp és hivatalosan is bajnok lett a Fradi, izzadt is az ember tenyere rendesen, jöttek elő a pattanásai, készült is az éjszakára, elvégre vagy tíz éve nem voltunk már bajnokok, feleségünk azonban, sokat tapasztalt asszony, gondosan rákérdezett: biztos, hogy ez már a másodfokú döntés?

Svédországban ilyen elképzelhetetlen. Egyébként a lányom éppen azon az estén ismerkedett meg mostani, svéd férjével, amikor a Göteborg nagyon megverte a Fradit. Képzelhetik, hogy féltő apaként mit kellett átélnem azon az éjszakán.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/11  •  V. 18. – V. 31.
VÁNCSA + PARA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Para-Kovács Imre: nem azok váltottak irányt, akiknek határozott elképzeléseik voltak Európáról meg Putyinról, hanem azok, akik nem gondoltak semmit Váncsa István: Orbán átadta az oktatás- és egészségügyet egy főtörzsőrmesternek, majd átvette az agitprop osztály által paranccsá átfogalmazott direktívát Farkasházy Tivadar szerint nekünk most nem is olyan rossz, mint a Fülöp-szigeteken, ahol Marcos fia nyerte az elnökválasztást, Duterte lánya pedig az alelnökit Smuzewitz Ilona nem érti, hogyha egy focista tud négy évet várni két vébé között, akkor egy szívbeteg miért nem tud várni négy évet két rehabilitáció között? Verebes István bemutatja, milyen egyszerű a világmegváltás, egy zalaegerszegi cukrászdában megkávéztatta Bident, Putyint és Zelenszkijt Dési János felmondta Pesti TV előfizetését, és elutazott, ám a pakkjában megbújt egy iciripiciri Vidnyánszky A Heti Kamu megtudta, a kormány gyorsított eljárásban tengerré minősíti át a Balatont
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.