Boateng Boateng ellen (Németország - Ghána 1:0)

Megyesi Gusztáv
2010. 06. 23.
Fehér mezben fekete emberek küzdenek fekete mezbe bújt fehér emberekkel - ez lett volna a német-ghánai meccs. De a fekete mezes emberek között is volt fekete, a német Boateng, akinek a fivére Ghána fehér mezében játszott. A németek nyilván ügyesek voltak, megszerezték maguknak legalább az egyik Boatenget Fekete Afrika kizsákmányolása jegyében, ám nem így van. Mindkét Boateng Nyugat-Berlinben született, s mindkettő német utánpótlás válogatott is volt, ám egyikőjük Ghána nagyválogatottját választotta, mondhatni tehát, hogy Ghána szipkázta el a fekete fiút a németektől.

Nagyjából ez volt a meccs. A Németország-Ghána mérkőzés izgalmát a másik találkozó, a Szerbia-Ausztrália adta. Hogy azon mi lesz. A legelején úgy nézett ki, hogy német és ghánai továbbjutás lesz, aztán arra volt esély, hogy német és ausztrál, végül, hogy német és szerb, ám mire a bíró hármat fújt, visszaállt az eredeti változat, akárha le se játszották volna a meccseket.


A német-ghánai Boateng a török-német Özil
és algériai-német Khedira szorításában.


Néztem, hogy az ausztrál csapatban van-e szerb, és a szerbeknél van-e ausztrál, továbbá, hogy az auszik zöld mezében vajon vörös emberek játszanak-e, a szerbek vörös mezében pedig zöldek, de semmi analógia. Még egy nyomorult testvérpár sem. Így maradok a Boatengeknél: az egyik karján egy tetoválás, ami azt hirdeti, hogy „nevess most, sírj később”. Az egyik fele mindkét Boatengnek bejött, a másikról majd Amerika, illetve Anglia válogatottja gondoskodik.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/11  •  V. 18. – V. 31.
VÁNCSA + PARA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Para-Kovács Imre: nem azok váltottak irányt, akiknek határozott elképzeléseik voltak Európáról meg Putyinról, hanem azok, akik nem gondoltak semmit Váncsa István: Orbán átadta az oktatás- és egészségügyet egy főtörzsőrmesternek, majd átvette az agitprop osztály által paranccsá átfogalmazott direktívát Farkasházy Tivadar szerint nekünk most nem is olyan rossz, mint a Fülöp-szigeteken, ahol Marcos fia nyerte az elnökválasztást, Duterte lánya pedig az alelnökit Smuzewitz Ilona nem érti, hogyha egy focista tud négy évet várni két vébé között, akkor egy szívbeteg miért nem tud várni négy évet két rehabilitáció között? Verebes István bemutatja, milyen egyszerű a világmegváltás, egy zalaegerszegi cukrászdában megkávéztatta Bident, Putyint és Zelenszkijt Dési János felmondta Pesti TV előfizetését, és elutazott, ám a pakkjában megbújt egy iciripiciri Vidnyánszky A Heti Kamu megtudta, a kormány gyorsított eljárásban tengerré minősíti át a Balatont
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.