Dublőrök között (Spanyolország - Portugália 1:0)

Megyesi Gusztáv
2010. 06. 29.
A Paraguay-Japán mérkőzés arra kellett délután, hogy a portugál-spanyol, bármi történik is, illetve nem történik azon, már eleve jobb legyen. Jó, nekem Japán és Paraguay szenvedésével se volt semmi bajom, délelőtt a sportcsatornán ismétlésként az ősszel lejátszott MTK-Kaposvár meccset adták, s mindjárt szép és izgalmas és magas színvonalú lett a világbajnokság összes mérkőzése.

Nem fogom most bántani a portugálokat, különösen nem Cristiano Ronaldót, legyen elég annyi, hogy erre a vb-re nem a futballvilág sztárjai érkeztek meg, hanem a dublőreik. Kivéve egy-két világklasszist, akik között Villa mindenképpen ott van, ő eddig még nem okozott csalódást. Én mégis azt mondom, hogy a világ legjobbja most is, mint mindig: Xavi. Messi is Xaviból táplálkozik a Barcában, Xavinak annyi esze van ehhez a játékhoz, s úgy látja át a pályát, veszi észre a legkisebb adódó lehetőséget, mint a nyolc közé jutott csapatok középpályás sorai összesen.


- Izé...


Ezt a vébét, ha csak picit is létezik futballigazság, a spanyoloknak kell nyerniük. Mondhatnám: a Barcának, amely sokkal többet tud ebből a játékból, mint ezen a vébén bármelyik nemzeti válogatott. A spanyolokban is a Barca nyilvánul meg, lehet látni a gyors és pontos passzokon, s ha nem megy is nekik a megszokott játék, akkor is megpróbálják; hozzájuk képes a brazilok rakkolós kis szürke csapat.

Sajnos azonban a spanyolok elé nem a brazilok, hanem az argentinok állnak majd akadályt, azon a meccsen pedig kijöhet, hogy a Barca-spanyolok egyedül ezt a játékot tudják játszani, képtelenek a váltásra, akkor pedig adódhat úgy, hogy le kell tagadnom, amit most írtam.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/13  •  VI. 19. – VII. 2.
Para-Kovács Imre: a liberális demokrácia legnagyobb ellensége a liberális demokrácia Váncsa István: Európa helyett Putyin ánuszát választottuk, de folyton kacsingatunk a lyukon kifelé Smuzewitz Ilona: Kitört a világbéke, a magyar emberek mentették meg a világot! Farkasházy Tivadar a főpolgármesterség és az Amatőr Biciklisták Szövetségének összekeveréséről Havas Henrik a karmelita erkélyén szalonnázott Orbánnal, a többieknek meghagyták a zöldhagymát Dési János: Hogyan hat az atomháborúra, hogy polgármester maradt, akinek a felesége átesett a vak komondoron? Verebes István újabb örkényiádái Selmeczi Tibor: Minden háború utáni békének az a célja, hogy megalapozza a következő háborút A Heti Kamu megtudta: Szentkirályi Alexandra nyerte az újraszámlálást, az LMP színeiben induló fideszes közlekedéspolitikai szakember pedig a felcsúti kisvasúton lesz masiniszta
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.