Népszavazási összefoglaló - rendkívüli események

Litkai Gergely
2008. 03. 11. · Hócipő 2008/05
Vetkőzés a szavazófülkében, UFÓ-k Taktabéren, kampánycsend sértés egy esküvőn, Lottóhúzás és vizitdíj-szedés a fülkében, valamint Győzike 450 érvénytelenített szavazólapja! A Villanyállat összefoglalója a szavazás alatti elhallgatott rendkívüli eseményekről.

• Levetkőzött egy IX. kerületi szavazókörben egy sztriptíztáncosnő. Az egyébként a választói névjegyzékben szereplő hölgyet a fülke tévesztette meg, de a szavazási bizottság tagjainak azt mondta, hogy a szavazásról azt hitte, olyan mint a tüdőszűrés, derékig le kell vetkőzni. A szavazást tíz percre fel kellett függeszteni, mivel több bizottsági tagnak felszaladt a vérnyomása.

• Taktabéren földönkívüliek kíséreltek meg szavazni, ám a bizottság éber tagja kiszűrte a hívatlan vendégeket. Rövid szóváltást követően a lények elhagyták a szavazókört, de az árpaföldön egy olyan gabonakört hagytak hátra, amely a benne elhelyezett x-et ábrázolja. Rosszabbul járt azonban a szomszédos község 2. számú szavazóköre, amin valószínűleg a felfordulást okozó lények űrjárműve landolt.

• Vasárnap túl hangosan mondta ki az igent egy vőlegény egy mezőségi városban, és közben a rokonai felé kacsintott. Az anyakönyvvezető jelentette az esetet a helyi választási bizottságnak, amely vizsgálja az esetet. Nem állapított meg kampánycsend sértést viszont annak a nyugdíjas asszonynak az esetében a helyi választási bizottság, aki a szavazókörben esett össze, egy szemtanú szerint túl látványosan. Elvi éllel ugyanakkor kimondta a testület, hogy lehet látványosan, a szavazás rendjét megzavaró módon összeesni, ám jelen esetben nem erről volt szó.

• Előállították a regőcsányi választási bizottság egy tagját, aki a szavazókör ajtajában 300 forintos "vizitdíjat" gyűjtött.

• Rendőrök vezették ki a Lottóshow háziasszonyát is szavazóköréből, mivel az urnából lapokat emelt ki, majd hangosan felolvasta őket. Letartóztatása alatt közjegyzőért kiáltozott, majd üdvözölte a sorsolási bizottság tagjait is.

• Szavazólapokra adott autogramot Gáspár Győző, ezért 450 szavazatot volt kénytelen érvényteleníteni az illetékes bizottság. Győzike lapunk kérdésére elmondta, hogy maga is támogatja a tandíjat, csak nem érti.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/4  •  II. 14. – II. 27.
Para-Kovács Imre: nem létezik jobb megoldás, mint a nővé operáltatott Fodor Gábor vagy Szili Katalin kinevezése államfőnek Váncsa István felidézi, hogyan cseleztek ki egy vendéglői asztal melletti falban talált poloskát Smuzewitz Ilona: Lemondhatatlan szomorúság gyötri Novák tanácsadóit Farkasházy Tivadar: felidézi azt az időt, amikor Novák Katalin még egy perc alatt tizenhatszor mondta ki a család szót Havas Henrik a karmelita helyett ezúttal a Cinege utcában vizitelt Orbánnál Dési János megtudta, Nemzeti Twist Olivér Kegyelmes Program indul a vallomások visszavonásának megkönnyítéséért Lendvai Ildikó: Szövegminták kezdő hazafiaknak Verebes István újabb Örkényiádái Nagy Bandó András: mi magyarok találtunk fel mindent. Is. A Heti Kamu megtudta, az új köztársasági elnökasszony „Hát persze, hogy vállalom, apa!” felkiáltással fogadta el a felkérést Magyar mécsesek égnek az ukrán lövészárkokban!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.