Csillagászati rövidhírek

Litkai Gergely
2008. 02. 27. · Hócipő 2008/04
4000 galaxis semmisült meg a pillanat törtrésze alatt
Szupernóvává vált, majd feketelyukba zuhant 4000 galaxis a Hubble-űrtávcső által készített felvételek tanúsága szerint. A NASA illetékesei kérdésünkre elmondták, hogy az áldozatok között nagy valószínűséggel nincsen magyar.

Erős a planetáriumok konkurenciája
Sokan az eget nézik a műsor helyett - panaszkodott a Planetáriumok Európai Szövetségének főtitkára a Planetárium világnapon. Az ég nézése ingyenes, jóllehet a vetítések ennél sokkal izgalmasabbak és érdekesebbek. Elképzelhető, hogy inkább lebontjuk a kupolákat és alacsonyabb belépőért biztosítjuk a nézőink számára, hogy kényelmes székből, büféhez közel figyelhessék a csillagokat, immár élőben is.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/4  •  II. 14. – II. 27.
Para-Kovács Imre: nem létezik jobb megoldás, mint a nővé operáltatott Fodor Gábor vagy Szili Katalin kinevezése államfőnek Váncsa István felidézi, hogyan cseleztek ki egy vendéglői asztal melletti falban talált poloskát Smuzewitz Ilona: Lemondhatatlan szomorúság gyötri Novák tanácsadóit Farkasházy Tivadar: felidézi azt az időt, amikor Novák Katalin még egy perc alatt tizenhatszor mondta ki a család szót Havas Henrik a karmelita helyett ezúttal a Cinege utcában vizitelt Orbánnál Dési János megtudta, Nemzeti Twist Olivér Kegyelmes Program indul a vallomások visszavonásának megkönnyítéséért Lendvai Ildikó: Szövegminták kezdő hazafiaknak Verebes István újabb Örkényiádái Nagy Bandó András: mi magyarok találtunk fel mindent. Is. A Heti Kamu megtudta, az új köztársasági elnökasszony „Hát persze, hogy vállalom, apa!” felkiáltással fogadta el a felkérést Magyar mécsesek égnek az ukrán lövészárkokban!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.