Nyugdíj-lutri

Buzsik Zsolt
2012. 01. 16.
2 millió 800 ezer volt magánnyugdíj-pénztártag szívhatja a fogát, amennyiben azok a pénztártagok is teljes nyugellátásra lesznek jogosultak, akik nem lépnek vissza az állami nyugdíjrendszerbe. A Nemzetgazdasági Minisztérium azt állítja, mindenkinek teljes nyugdíj jár, a hatályos törvény szerint viszont nem. A legilletékesebbeket kérdeztük: Kaphatnak-e teljes állami nyugdíjat azok, akik maradnak a magánnyugdíj-pénztáraknál?

Selmeczi Gabriella: Remélem, nem kapnak, de én már nem vagyok ebben illetékes. Sikeres nyugdíjvédelmi megbízotti tevékenységem tavaly véget ért. A Nemzetgazdasági Minisztériumot, talán Matolcsy miniszter urat kellene megkérdezni.

Matolcsy György: Szerintem kaphatnak, habár ki tudja, bármikor várhatók jogszabály-módosítások nyugdíjügyben. De én most a Magyar Növekedési Terv díszkiadásával foglalatoskodom és pihenek. Kérdezze Fellegi Tamást, ő biztos mindent jobban tud.

Fellegi Tamás: A valutaalap vezetőjével folytatott előzetes megbeszéléseken szerencsére ez a kérdés nem került szóba. Javaslom, érdeklődjön Szijjártó úrnál.

Szijjártó Péter: A magánnyugdíj spekuláns üzletemberek szerencsejátéka. A szerencsétlen pénztártagokat sem tudom semmi jóval biztatni, de talán majd a miniszterelnök úr.

Orbán Viktor: A kormány 2012-re garantálja a nyugdíjak értékállóságát, ennél többet politikai kalandorság lenne ígérni, annál is inkább, mert komolyan tartok tőle, hogy még az Alkotmánybíróságnak is lesz néhány szava az ügyben.

Alkotmánybíró: Miért pont engem kérdez? Van még rajtam kívül 14 alkotmánybíró! Én már a magánnyugdíjvagyont érintő törvényekről is képtelen voltam dönteni. Persze ezzel nem voltam egyedül, de ezt nem tőlem hallotta, én nem szivárogtatok. Miért nem kérdez egy nyugdíjszakértőt?

Nyugdíjszakértő: Természetesen jár. Vagyis várjon csak: az érvényes nyugdíjszámítási szabály szerint nem egészen. Szóval mégsem. Ja, de az év végi módosítások szerint igen. Nem, mégsem. De mégis. Nem! De! Hagyjon békén! Hívja fel a Stabilitás Pénztárszövetséget!

Stabilitás Pénztárszövetség: Optimista vagyok, de sajnos most le kell tennem a telefont, mert viszik a bútorokat.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.