Nyugdíj-lutri

Buzsik Zsolt
2012. 01. 16.
2 millió 800 ezer volt magánnyugdíj-pénztártag szívhatja a fogát, amennyiben azok a pénztártagok is teljes nyugellátásra lesznek jogosultak, akik nem lépnek vissza az állami nyugdíjrendszerbe. A Nemzetgazdasági Minisztérium azt állítja, mindenkinek teljes nyugdíj jár, a hatályos törvény szerint viszont nem. A legilletékesebbeket kérdeztük: Kaphatnak-e teljes állami nyugdíjat azok, akik maradnak a magánnyugdíj-pénztáraknál?

Selmeczi Gabriella: Remélem, nem kapnak, de én már nem vagyok ebben illetékes. Sikeres nyugdíjvédelmi megbízotti tevékenységem tavaly véget ért. A Nemzetgazdasági Minisztériumot, talán Matolcsy miniszter urat kellene megkérdezni.

Matolcsy György: Szerintem kaphatnak, habár ki tudja, bármikor várhatók jogszabály-módosítások nyugdíjügyben. De én most a Magyar Növekedési Terv díszkiadásával foglalatoskodom és pihenek. Kérdezze Fellegi Tamást, ő biztos mindent jobban tud.

Fellegi Tamás: A valutaalap vezetőjével folytatott előzetes megbeszéléseken szerencsére ez a kérdés nem került szóba. Javaslom, érdeklődjön Szijjártó úrnál.

Szijjártó Péter: A magánnyugdíj spekuláns üzletemberek szerencsejátéka. A szerencsétlen pénztártagokat sem tudom semmi jóval biztatni, de talán majd a miniszterelnök úr.

Orbán Viktor: A kormány 2012-re garantálja a nyugdíjak értékállóságát, ennél többet politikai kalandorság lenne ígérni, annál is inkább, mert komolyan tartok tőle, hogy még az Alkotmánybíróságnak is lesz néhány szava az ügyben.

Alkotmánybíró: Miért pont engem kérdez? Van még rajtam kívül 14 alkotmánybíró! Én már a magánnyugdíjvagyont érintő törvényekről is képtelen voltam dönteni. Persze ezzel nem voltam egyedül, de ezt nem tőlem hallotta, én nem szivárogtatok. Miért nem kérdez egy nyugdíjszakértőt?

Nyugdíjszakértő: Természetesen jár. Vagyis várjon csak: az érvényes nyugdíjszámítási szabály szerint nem egészen. Szóval mégsem. Ja, de az év végi módosítások szerint igen. Nem, mégsem. De mégis. Nem! De! Hagyjon békén! Hívja fel a Stabilitás Pénztárszövetséget!

Stabilitás Pénztárszövetség: Optimista vagyok, de sajnos most le kell tennem a telefont, mert viszik a bútorokat.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/4  •  II. 14. – II. 27.
Para-Kovács Imre: nem létezik jobb megoldás, mint a nővé operáltatott Fodor Gábor vagy Szili Katalin kinevezése államfőnek Váncsa István felidézi, hogyan cseleztek ki egy vendéglői asztal melletti falban talált poloskát Smuzewitz Ilona: Lemondhatatlan szomorúság gyötri Novák tanácsadóit Farkasházy Tivadar: felidézi azt az időt, amikor Novák Katalin még egy perc alatt tizenhatszor mondta ki a család szót Havas Henrik a karmelita helyett ezúttal a Cinege utcában vizitelt Orbánnál Dési János megtudta, Nemzeti Twist Olivér Kegyelmes Program indul a vallomások visszavonásának megkönnyítéséért Lendvai Ildikó: Szövegminták kezdő hazafiaknak Verebes István újabb Örkényiádái Nagy Bandó András: mi magyarok találtunk fel mindent. Is. A Heti Kamu megtudta, az új köztársasági elnökasszony „Hát persze, hogy vállalom, apa!” felkiáltással fogadta el a felkérést Magyar mécsesek égnek az ukrán lövészárkokban!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.