Interjú hőguta után

Buzsik Zsolt
2013. 08. 14.
Túléltük az elmúlt heteket, amikor jóérzésű ember a kutyáját se engedte be a lakásba, mert ott melegebb volt, mint odakint, a 38 fokos árnyékban. De végre fellélegezhetünk, enyhült a trópusi hőség, nem riogatnak minket citrom- és narancssárgával, köszönhetően a hazánk területére érkező hidegfrontnak. Vajon kinek köszönhetjük e várva várt vendég látogatását? Ennek járt utána riporterünk.

Hócipő: Már nagyon vártuk. Hol késett eddig?

Hidegfront: Szabadságon voltam. Tulajdonképpen még most is a Jeges-tengerben áztatnám a lábamat, ha Orbán Viktor nem hívott volna.

Hócipő: Ne már! Ön csak úgy hívásra érkezik?

Hidegfront: Nem akárkinek a hívására, és nem csak úgy. Komoly tárgyalásokat folytattam a miniszterelnök úrral, aki meggyőzött arról, hogy a magyar embereknek szükségük van a hőmérséklet-csökkentésre.

Hócipő: Ne haragudjon, de erre magától is rájöhetett volna.

Hidegfront: Miből jöhettem volna rá? Hozzám csak olyan hírek jutottak el, hogy Európában kettős mércével mérik a hőmérsékletet, és az ellenzéki pártoknak egy szavuk sincs a hőség ellen. Sőt úgy hallom, Gyurcsány-Bajnai is csak a minimálbért akarja csökkenteni, a hőmérsékletre viszont fittyet hány.

Hócipő: Mégis, mivel győzte önt meg Orbán Viktor?

Hidegfront: Azzal, hogy a hőség csak a multinacionális cégek, a klímaberendezés-gyártó és forgalmazók érdeke, és a háttérből a baloldali üdítőital- és liberális sörlobbi mozgatja a hőmérő higanyszálát. Kifejtette azt is, hogy az európai hőségkezelés nem sikeres, a magyar hőségkezelés pedig sikeres.

Hócipő: Valami konkrétabb érve nem volt?

Hidegfront: De volt. Elmondta, hogy a hétvégi bajnoki fordulóban a Felcsút Pakson vendégeskedik, és szeretné, ha a fiúknak nem kellene a kánikula ellen is küzdeniük.

Hócipő: Ezzel vette rá önt, hogy megszakítsa a nyaralását és Magyarországra látogasson?

Hidegfront: Nem csak ezzel, hízelgett a hiúságomnak is.

Hócipő: Mivel?

Hidegfront: Tudja, mindenkinek jólesik, ha tömegek támogatják. Orbán Viktor megígérte, hogy decemberig összegyűjtet 2 millió aláírást a hőmérséklet-csökkentés támogatására.

Hócipő: Ne mondja már, hogy semmi anyagi előnye nem származik a látogatásából!

Hidegfront: Nekem semmi, nem értek én az üzlethez. Azt tudom, hogy a rokonaim nem járnak rosszul: unokaöcsém, az északi szél igazgató lesz valami takarékszövetkezetben, húgaim, a felhők kaszinókat nyithatnak.

Hócipő: Földbérlet, patika, dohánybolt?

Hidegfront: Ja, azokat a bátyám kapja, ő kedden délután érkezik.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/4  •  II. 14. – II. 27.
Para-Kovács Imre: nem létezik jobb megoldás, mint a nővé operáltatott Fodor Gábor vagy Szili Katalin kinevezése államfőnek Váncsa István felidézi, hogyan cseleztek ki egy vendéglői asztal melletti falban talált poloskát Smuzewitz Ilona: Lemondhatatlan szomorúság gyötri Novák tanácsadóit Farkasházy Tivadar: felidézi azt az időt, amikor Novák Katalin még egy perc alatt tizenhatszor mondta ki a család szót Havas Henrik a karmelita helyett ezúttal a Cinege utcában vizitelt Orbánnál Dési János megtudta, Nemzeti Twist Olivér Kegyelmes Program indul a vallomások visszavonásának megkönnyítéséért Lendvai Ildikó: Szövegminták kezdő hazafiaknak Verebes István újabb Örkényiádái Nagy Bandó András: mi magyarok találtunk fel mindent. Is. A Heti Kamu megtudta, az új köztársasági elnökasszony „Hát persze, hogy vállalom, apa!” felkiáltással fogadta el a felkérést Magyar mécsesek égnek az ukrán lövészárkokban!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.