Interjú hőguta után

Buzsik Zsolt
2013. 08. 14.
Túléltük az elmúlt heteket, amikor jóérzésű ember a kutyáját se engedte be a lakásba, mert ott melegebb volt, mint odakint, a 38 fokos árnyékban. De végre fellélegezhetünk, enyhült a trópusi hőség, nem riogatnak minket citrom- és narancssárgával, köszönhetően a hazánk területére érkező hidegfrontnak. Vajon kinek köszönhetjük e várva várt vendég látogatását? Ennek járt utána riporterünk.

Hócipő: Már nagyon vártuk. Hol késett eddig?

Hidegfront: Szabadságon voltam. Tulajdonképpen még most is a Jeges-tengerben áztatnám a lábamat, ha Orbán Viktor nem hívott volna.

Hócipő: Ne már! Ön csak úgy hívásra érkezik?

Hidegfront: Nem akárkinek a hívására, és nem csak úgy. Komoly tárgyalásokat folytattam a miniszterelnök úrral, aki meggyőzött arról, hogy a magyar embereknek szükségük van a hőmérséklet-csökkentésre.

Hócipő: Ne haragudjon, de erre magától is rájöhetett volna.

Hidegfront: Miből jöhettem volna rá? Hozzám csak olyan hírek jutottak el, hogy Európában kettős mércével mérik a hőmérsékletet, és az ellenzéki pártoknak egy szavuk sincs a hőség ellen. Sőt úgy hallom, Gyurcsány-Bajnai is csak a minimálbért akarja csökkenteni, a hőmérsékletre viszont fittyet hány.

Hócipő: Mégis, mivel győzte önt meg Orbán Viktor?

Hidegfront: Azzal, hogy a hőség csak a multinacionális cégek, a klímaberendezés-gyártó és forgalmazók érdeke, és a háttérből a baloldali üdítőital- és liberális sörlobbi mozgatja a hőmérő higanyszálát. Kifejtette azt is, hogy az európai hőségkezelés nem sikeres, a magyar hőségkezelés pedig sikeres.

Hócipő: Valami konkrétabb érve nem volt?

Hidegfront: De volt. Elmondta, hogy a hétvégi bajnoki fordulóban a Felcsút Pakson vendégeskedik, és szeretné, ha a fiúknak nem kellene a kánikula ellen is küzdeniük.

Hócipő: Ezzel vette rá önt, hogy megszakítsa a nyaralását és Magyarországra látogasson?

Hidegfront: Nem csak ezzel, hízelgett a hiúságomnak is.

Hócipő: Mivel?

Hidegfront: Tudja, mindenkinek jólesik, ha tömegek támogatják. Orbán Viktor megígérte, hogy decemberig összegyűjtet 2 millió aláírást a hőmérséklet-csökkentés támogatására.

Hócipő: Ne mondja már, hogy semmi anyagi előnye nem származik a látogatásából!

Hidegfront: Nekem semmi, nem értek én az üzlethez. Azt tudom, hogy a rokonaim nem járnak rosszul: unokaöcsém, az északi szél igazgató lesz valami takarékszövetkezetben, húgaim, a felhők kaszinókat nyithatnak.

Hócipő: Földbérlet, patika, dohánybolt?

Hidegfront: Ja, azokat a bátyám kapja, ő kedden délután érkezik.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.