Matolcsy nagymamája

Megyesi Gusztáv
2012. 05. 17. · Hócipő 2012/10
Az első tíz perc után nem kellene havi telefonadót fizetni, és mértéke személyenként legfeljebb 700 forint lehetne - közölte Matolcsy György. A nemzetgazdasági miniszter azzal indokolta a tízperces kedvezményt, hogy a nagymamája nem telefonál havonta tíz percnél többet, inkább megvárja, míg a gyerekei meg az unokái hívják őt.

☞ W. Frédi vagyok, 72 éves, egykori telefonbetyár. Ezt a Kádár nem merte volna megtenni. Felhívtam az ügyfelet a fülkéből, hogy a Postától érdeklődöm, milyen hosszú a telefonzsinór. Az ügyfél türelmet kért, majd lemérte, én meg azt válaszoltam, hogy pont elég hosszú, hogy felakassza magát. Majd lecsaptam a kagylót. Na most, ha van telefonadó, akkor havonta ezt maximum tíz, jó esetben tizenötször tudtam volna megtenni adómentesen; bizony ha úgy alakul, akár az utcára is kivonultunk volna, attól pedig nagyon félt a rendszer.

☞ Szó sincsen tízperces ingyenességről, önök Matolcsy néni szerepét teljesen félreértelmezik. A kormány a teljesítményelv érvényesülésének a jegyében mozgó mértékű telefonadó bevezetését fontolgatja: az adót minden hónapban a Matolcsy néni által kezdeményezett telefonbeszélgetések időtartamához igazítja. Ennek megfelelően lesz hónap, amikor tényleg az első tíz perc lesz adómentes, de lesz, amikor Matolcsy néni sokat beszél, ekkor akár száz perc is lehet a kedvezmény, sőt olyan is előfordulhat, amikor egyáltalán nem lesz adómentesség, mert Matolcsy néni egyetlen percet sem telefonál, hiszen például együtt nyaral a családdal. Ez így arányos és igazságos.

☞ Igen, Matusek Gyuláné vagyok, százkét éves leszek a nyáron. Szerencsére engem nem érint a probléma, mert én már egy éve Viberen beszélek a gyermekeimmel, az unokáimmal szkájpolni szoktam, a dédunokáimmal Twitteren meg Facebookon társalgok, a fényképeket pedig Instragamon küldjük egymásnak. Ez mind ingyen van, úgyhogy én csak annyit tudok mondani, bízzunk a jövőben.

☞ Úgy hallottam, hogy annak idején a bős-nagymarosi erőmű gondolata is úgy született, hogy az építkezést forszírozó Lázár György miniszterelnök nagymamája rengeteg vizet használt nagymosáskor.

☞ Hogy szociális megfontolásokból havi 700 forintnál nem volna nagyobb a telefonadó? Kérem, biztos értesüléseim vannak, hogy eredetileg még 800 forint volt ez a határ, de a nemzeti burzsoázia testületileg tiltakozott a nagytőke ilyetén való megkopasztása ellen, így a kormány engedni volt kénytelen. De még nincs vége a játszmának. A magyar nagytőke 600 forintra akarja levinni a felső határt, arra hivatkozva, hogy akár havi 30-40 ezer forintot is eltelefonál havonta, ami nagy érvágás neki a mai időkben.

☞ Úgy tudom, a miniszter nagymamája most azt próbálja kilobbizni, hogy az első húsz üveg befőtt adómentes legyen. Mert azt mondani se kell, hogy jövőre már lesz befőttadó is.

☞ Az MTI jelentése szerint a kormány már felkérte a távközlési cégeket, hogy készítsenek listát az előfizetők telefonálási szokásairól. A beszélgetések tartalma nyilván már listázva van.

☞ Hát ha itt a miniszteri nagymamák szokásaihoz igazítják az adót, akkor nincs mese, el kell hagyni az országot, mert semmi jóra nem számíthatunk. Novák Béla vagyok, a menyasszonyommal, Sacival swingerklubot vezetünk.

☞ Társadalmunk alapja a család. Amikor a magánnyugdíjpénztárak pénzét vette el a kormány, Matolcsy a feleségére hivatkozott, hogy ő ért az ilyen tagsági ügyekhez. Most már csak a Matolcsy család többi tagjának a szokásait kellene feltérképezni legalább a másod-unokatestvérekig, s akkor végre nekünk, kisvállalkozóknak is tervezhetővé válna a jövőnk.

☞ Egyáltalán nem baj, ha a nagymamákhoz igazítják az árakat. Akkor előbb-utóbb végre ingyenes lesz a temetés.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/11  •  V. 24. – VI. 6.
Itt az Orbán-féle új magyar harcmodor: TÁMADÁST SZÍNLELVE MENEKÜLÜNK!
Legyen az vasárnapi boltzár, olimpia, letelepedési kötvény, CEU, civilek
Para-Kovács Imre megtalálta Soros bölcseinek jegyzőkönyvét Bartus László pedig a drótot, amin Soros rángatja a magyar baloldalt Smuzewitz Ilona megfejtette Mészáros Lőrinc titkát: egy órával korábban kel mindenkinél Trunkó Barnabás megtudta, a Patyomkin páncélos eredeti tekercse mellett őrzik Orbán svájci bankszámláját az orosz filmarchívumban Farkasházy Tivadar szerint Julius Streichert, a Der Stürmer szerkesztőjét is érdemes lett volna meghívni egy kávéra A Vál-völgyi kisvasút helyett véletlenül Gál-völgyinek küldtek 600 milliót Exkluzív Hócipő fotók:
• Schmidt Mária tánca Kovács Ákossal Áder eskütételén
• Pénzügyi mozgások Orbán és Bayer között
• Balog megpróbálta megetetni a mentősöket tíz százalékkal
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.