Megtalálták Kádár fejét!

Bakács Tibor Settenkedő
2012. 06. 13. · Hócipő 2012/12
A szenzációt a magyarországi bulvársajtó adta hírül. A tettesekre nem derült fény, annak ellenére, hogy az egyik CBA hűtőpultjában akadt rá az egyik dolgozó, amikor a hentesárut akarta kipakolni. Gyanús volt neki, hogy amit lát, nem disznófej, és amikor kézbe vette, a döbbenettől elájult. Az arc egyszerre hasonlított a volt állampárt első titkárára, ugyanakkor a jelenlegi miniszterelnökre is, és ahogyan tűnődött, forgatta a kezében, a fej hirtelen rákacsintott, valamint megjelent a száj szögletében egy huncut, kisfiús mosoly. Amikor magához tért az azonnali orvosi beavatkozásnak köszönhetően, nyilatkozott is lapunknak.

- Az első gondolatom az volt, na végre, megjött a friss áru, de jobban szemügyre véve nagyon hasonlított, hát, rá. Arra, aki bármikor kitakarítja ezt a disznóólat, nem ugrott be azonnal a neve, csak a kockás inge, meg az a cuki hátizsákja, amiben az ország gondját hordozza. Amikor rám kacsintott, az már nekem sok volt. Mielőtt elvesztettem volna az eszméletemet, megláttam a mosolyát. Valószínűen akkor állhatott meg a szívem. Még jó, hogy a pizzasütőből azonnal kiszerelték a defibrillátort, a gyors beavatkozásnak köszönhetem, hogy sztár lettem. Köszönöm, jól vagyok, és azon gondolkodom, hogy megpróbálom zsírleszívással rendezni a túlsúlyomat.

A világszenzáció órák alatt bejárta a világ hírügynökségeit. Maga a jelenség nem új, gondoljunk a kacsintós pénztárcákra, de hogy ezt a vizuális játékot egy levágott fej produkálja, az igen. Az angol tudósok tiltakoztak, Shakespeare drámaművészetére hivatkoztak, Macbethre, amihez később csatlakoztak a japánok is, de ők a Hagakurét citálták, amiben feljegyezték, hogy a szamuráj még akkor is képes volt megölni ellenfelét, amikor már levágták a fejét.

Az olvasók talán már elfelejtették, hogy a volt diktátor, Kádár János sírját feltörték, és a fejét ellopták a Kerepesi temetőből. Gyanúsak voltak a volt kommunisták, akik ha bebalzsamozzák a koponyát, hosszú időre - lásd Lenin - alkotnak maguknak fétist. Gyanúsak voltak a magyarországi fasiszták is, főleg, hogy cigányirtásban rendőrkézre került a Csontrabló nevű egyén. Egyes független szakértők szerint viszont újratemetésben járatos profi lehetett, de hiába próbálták viperás módszerrel rábírni őket, mondjanak egy nevet, makacsul hallgattak. A rendőrségen többször rákérdeztek Gyurcsányra, de a „függetlenek”, ezek a libsi ratyik megkukultak. Miképpen írta Babits Mihály: vétkesek közt cinkos, aki néma.

További híreink. Ma a parlamentben elmondta történelmi beszédét Orbán Viktor, amiben majdnem az egész nemzethez szólt. Hangsúlyozta, hogy olyan nehéz időkben, amikor Európa hajója az euró zátonyán repedt ketté, még fontosabb a magyar út, és az azon való haladás. A magyar ember megszokta, hogy a krumplilevesben van egy kis kolbász is, és ő ebből nem enged, már csak azért sem, mert a kolbásztöltés náluk régi családi hagyomány. Amikor beszéde utolsó mondatához ért („a krumplileves az legyen krumplileves”), Semjén Zsolt pajtás nem bírt magával, szájon csókolta az ország első emberét, de az egész parlament felállva tapsolt. Jó volt ezen a napon magyarnak lenni a Tisztelt Házban.

Független politológusok rögtön megjegyezték, teljesen új volt a hangnem az eddigiekhez képest, különösen az, hogy Orbán mellőzte beszédében a teljes és részleges hasonulást, ami régi komcsi trükk, ideje volt túllépni rajta. A parlamenti jegyzők is örömmel üdvözölték a változást, számukra könnyebb a munka, ha nem kell azon gondolkodniuk, hogy a tuggyuk szót helyesen így írjuk és mondjuk, hogy tudjuk.

A mai napon jelent meg a közlönyben a média tisztaságáért küzdő Bayer-bizottság szilenciumlistája. Első helyen a valutával üzérkedő Klubrádió teljes csapata, de szerepel rajta az antiszociális Dopeman, a hites ATV, a komcsi 168 óra, a libsi HVG, valamint Heller Ágnes, akinek a nevét utoljára írták a sor végére ceruzával. A lista nem teljes, naponta bővül, ami biztosítéka annak, hogy idegenszívűek ne élhessenek vissza többet az információval e véráztatta honban.

Áder János ma orvosi vizsgálaton vett részt, de szerencsére múló fáradtságot állapítottak meg nála, valószínűen ennek tudható be, hogy visszaküldte a Tisztelt Háznak azt a választójogi törvényt, amit még ő maga dolgozott ki.

A Közgép dolgozói virággal köszöntötték Simicska Lajos függetlenített nádort, és megígérték, ezentúl jobban, hatékonyabban fognak dolgozni, a normát maguktól felemelik százötven százalékra. Ekkor férfikórus dalolt székely nótákat, majd egy lófarkas kislány Wass Albertverset szavalt, de a végére összezavarodott, és Váci Mihállyal fejezte be. Nagyon megijedt, amikor a nádor megkérdezte a nevét, és hálás örömkönnyekben tört ki, amikor az mosolyogva megsimogatta a buksiját, és megvigasztalta. Mondása: „tudjuk, csak az nem vét hibát, aki nem beszéli a magyar nyelvet” - a nap mondásaként került bele az Alaptörvénybe.

A végére sporthírek: A Videoton százszázalékos bajnokként vette át a magyar kupát. A szolnoki kosarasok a baráti Azerbajdzsánba utaztak edzőtáborozásra. Kovács István Koko kihívta korábbi ellenfelét, Chakónt. A mérkőzést Debrecenben fogják vívni. Obersovszky Pétert hallották, jó éjszakát!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/13  •  VI. 21. – VII. 4.
ÚGY DÖNTÖTTEK, HOGY MEGVERTÜK ANDORRÁT! Váncsa István az egymillió forintos állami villanykörtékről Para-Kovács Imre szerint, ha augusztusban legyőzzük Lettországot, simán átmegy kétharmaddal az első éjszaka joga Farkasházy Tivadar szerint a Rajk per igazolja, hogy két hét alatt simán elhülyíthető egy ország Smuzewitz Ilona megtudta, Mészáros Lőrinc felveszi az Arany Petőfi Ady József Attila Madách Jókai Berzsenyi Balassi Márai Babits Wass Albert neveket is, hogy az ő jogdíjukat is megkaphassa Molnár Oszkár fejében jártunk Hogyan kell uniós pénzből szörpházat, vadászházat, dzsúdóházat, teknősbékaházat építeni! Németh Szilárd és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet A Heti Kamu megtudta, Kövér László Guantanamón fog nyaralni, a panelek után pedig a stadionokat is visszabonthatják A legolcsóbb nyaralás egy Hócipő, ami nem más, mint két hét szabadság!
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.