Matolcsy fiókja

Bakács Tibor Settenkedő
2012. 07. 13. · Hócipő 2012/14
Amikor beléptek az otthonomba, kicsit megrémültem. Fekete napszemcsit, fekete öltönyt viseltek, és a fülükben is volt valami kütyü, de bemutatkoztak. Az Európai Ház brókerkommandóját képviselik, és beszélni szeretnének velem. Beleegyeztem, ha egy pillanatra megfogják a gyereket, mert éppen felmostam egy kis tejes-répás büfit. Jó minőségű pótkávémat visszautasították, és azonnal a tárgyra tértek. Szeretnék ellopatni azokat az ötleteket, amik Matolcsy fiókjában vannak. Szüksége van Merkelnek, de egész Európának ezekre a megoldásokra, mert elég rosszul áll a széna. Tudják, hogy nekem van tapasztalatom a lopásban, és tisztában vannak az Európa Házzal való elkötelezettségemmel is, vagyis segítsek megmenteni Európát egy éjszakai betöréssel.

Belekortyoltam a kellemesen hideg csapvízbe, és könyörtelenül igazat mondtam nekik.

- Nem lesz egyszerű. Ha egy pillanatra eljátszom a gondolattal - ki is ez a Matolcsy? -, azonnal kiderül, hogy igazi profi. Fogalmam sincs, ki ez az ember. Mindenesetre gyanús, hogy a terveit nem számítógépen őrzi, hanem a fiókjában. Hiába szerezzük meg a világ legjobb hackereit, ők képtelenek egy konkrét, valóságos, tölgyfából készült fiókot feltörni. Az övék ülőmunka, itt térben és időben kell mozogni. A Tesco terv módosított, 2-es változata segíthet. Behatolás az intimszférájába, a fiókot kihúzni, és egy tükörreflexes Practikával másolatokat készíteni. Analóg pasi lehet a célszemély, ezért használok én is analóg technikát.

- Nekünk különösen fontos az a projekt, amely arról szól, miképpen lehetséges egy veszteséges gazdaságban, recesszióban, nyolcszázezer munkahelyet létrehozni egyetlen cuki akciótervvel. A magyar úttal az a baj, hogy az észjárása miatt nem másolható, megpróbáltuk, de a közgazdászaink hetven százaléka vagy megőrült, vagy depressziós lett az ember fogalmára vonatkozóan.

Amikor elmentek, kértem tőlük cigit, ezért, meg egy friss Liberationért belementem az ajánlatukba. Az agyam kattogni kezdett. Matolcsyról egy portrérajz szükséges, mert tudnom kell a karakterét. A Balaton-parton ilyenkor egy csomó kiváló festő rajzol pénzért, egy húszasért megrajzolják nekem is. A tekintete nem sok jót sugároz. Billyre emlékeztet. Azt mondják, Billy, a kölyök, a vadnyugat elmebeteg hőse, azért lőtt le mindenkit, mert rövidlátó volt, és parázott. Végül hátba lőtték. (Kiszólás: Valljuk be, mi is nagyon várjuk, főleg a Fidesztől, hogy mégis leváltják.)

Sokak szerint autista. A helyzet nem javult, mert igaz a tétel, hogy autistákból kikerülnek zsenik, de nem minden autista zseni. Őrült ravasz fickó, elkezdtem tisztelni, ami a Hagakure szerint fontos. Mi van, ha tetten ér, és a szemembe nézve próbálja kitépni a kezemből kockás füzeteit?! Nem félek én a delejtől, megkeresztelkedett katolikus vagyok, de nem szeretnék a magyar út édesanyjával dulakodni.

Az adózás világnapjára tettem a Tesco 2-es akció időpontját, abban bízva, hogy ilyenkor főpapja valószínűen térdel önmaga előtt, és csodálja saját teljesítményét. Nem hiszem, hogy használ gyorsítókat, tisztán magából ered a révület. Mint a szenteknél.

A technika, amit használok, a legjobb minőségű orosz pajszer. A Holdon is használták. Ami zavart, hogy lehet, hogy őrzik a fiókot. Telik a TEK-nek bevédésre, és ez fontos objektum. Az eszembe se jutott, hogy Orbán Viktor aludhat az asztalon, úgy, hogy egy bilincs kötötte kezét a fiók fogantyújához.

Vagyis megint lebuktam, Viktor mégsem haragudott, megbocsátott nekem, a családomnak is, megsimogatott, végig nevetgélt, és azt mondogatta, mondtam én… mondtam én. Talán arra gondolt, hogy az IMF úgyis beront a hazánkba, hogy finanszírozza a magyar utat. Ez volt a szerencsém, nem ismerte az arcom, így taxit hívatott, és kivett nekem egy szobát a Hiltonban. Hogy közel legyen az IMF, ha két élményfürdő felavatása között mégis szorít nekik időt.

Sajnos a veszély nem múlt el. Matolcsy fiókja még tele van meglepetésekkel. Attól félek, hogy csak a szerencsés kevesek, a bátor túlélők fogják tudni megmondani, mik is voltak ezek. Annyit azért megtudtam, ő is képes szétválasztani a tengert, hogy száraz lábbal közlekedjen a válság mocsarában is. Ráadásul ez az eredeti. A magyar. Nem a zsidó hamisítvány.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/13  •  VI. 21. – VII. 4.
ÚGY DÖNTÖTTEK, HOGY MEGVERTÜK ANDORRÁT! Váncsa István az egymillió forintos állami villanykörtékről Para-Kovács Imre szerint, ha augusztusban legyőzzük Lettországot, simán átmegy kétharmaddal az első éjszaka joga Farkasházy Tivadar szerint a Rajk per igazolja, hogy két hét alatt simán elhülyíthető egy ország Smuzewitz Ilona megtudta, Mészáros Lőrinc felveszi az Arany Petőfi Ady József Attila Madách Jókai Berzsenyi Balassi Márai Babits Wass Albert neveket is, hogy az ő jogdíjukat is megkaphassa Molnár Oszkár fejében jártunk Hogyan kell uniós pénzből szörpházat, vadászházat, dzsúdóházat, teknősbékaházat építeni! Németh Szilárd és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet A Heti Kamu megtudta, Kövér László Guantanamón fog nyaralni, a panelek után pedig a stadionokat is visszabonthatják A legolcsóbb nyaralás egy Hócipő, ami nem más, mint két hét szabadság!
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.