Nézz hülyén!

Buzsik Zsolt
2006. 06. 22.
Elérte célját a Magyar Kétfarkú Kutya Párt által szervezett szombati tüntetés, a demonstrálók ugyanis semmit nem akartak elérni. „Répa, retek, mogyoró!”, „MZ/X, jelentkezz!”, „HMM!”, „ŐŐŐŐ!!”, „Rrrr!” és „Ne tüntess!” - követelték transzparenseiken a tüntetők a KSH székháza előtt. Szemfüles riporterünknek a jókedvű tömegből pont egy mogorva arcot sikerült kifognia.

Hócipő: Jó napot kívánok!

Tüntető: Ez is valami provokatív követelés, mi?

Hócipő: Nem, én csak köszöntem. Ön miért tüntet?

Tüntető: Hallottam, hogy tüntetés lesz, hát kijöttem tüntetni, mert én is bele akarok szólni a dolgokba, de én ezekkel itt nem értek egyet, úgyhogy inkább ellentüntetőként szerepeltessen a riportban!

Hócipő: Mivel nem ért egyet?

Ellentüntető: Na, ott van például az az MZ/X, jelentkezz! feliratú tábla. Hát minek megint ezt az ügynök ügyet bolygatni? Most mitől lesz jobb, ha az a szerencsétlen MZ/X fedőnevű, egykori ügynök jelentkezik? Vagy ott az a másik tábla, az a „Több hupililát!” Persze, aztán jön a Több égszínkéket!, Több tulipirosat!, Több narancssárgát! meg a többi.

Hócipő: És a Répa, retek, mogyoróval mi a baj?

Ellentüntető: Az, hogy követelik. Uram, hát ez hangulatkeltés: nem igaz, hogy az emberek olyan szegények, hogy ne tudnák megvenni azt a répát, azt a retket vagy azt a mogyorót.

Hócipő: Szerintem nem kell ezt ennyire komolyan venni.

Ellentüntető: Hát hogyne kellene! Egy tüntetésből nem lehet tréfát űzni. Hallja, mit skandálnak?

Hócipő: Igen. Azt, hogy fej, tor, potroh.

Ellentüntető: Na, ezzel egyetértek.

Hócipő: Hogyhogy?

Ellentüntető: Nyilvánvaló, hogy a hatalmi ágak egyensúlyára gondolnak. Úgy van! Fej, tor, potroh! Fej, tor, potroh!

Hócipő: És azt a MIAFF! feliratot hogy értelmezi?

Ellentüntető: Hú, az már nekem túl radikális, amúgy is már épp indulni készültem. Látja azt a táblát, amire azt írták, hogy „Oszlassanak fel!”? Na, én azt nem várom meg, engem már oszlattak, nem hiányzik az nekem... Habár... Lehet, hogy mégis maradhatok. Maga szerint elég hülyén nézek?

Hócipő: Igen, de mit néz?

Ellentüntető: Hát azt a táblát, amire az van írva, hogy „Nézz hülyén!”
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/10  •  V. 8. – V. 21.
Para-Kovács Imre: elkényelmesedtek Rogán biorobotjai, 17 éves lányokat megfélemlíteni nem ugyanaz, mint a Debrecen főterét is megtöltő, áradó Tiszát Váncsa István: aggódik, hogy a hazánkba látogató Hszi Csin-pinget el ne lopják a civilszervezetek Smuzewitz Ilona: 20 éve az uniós csatlakozáskor azt ígérték a magyaroknak, hogy nyithatnak cukrászdát Bécsben, de csak működésképtelen időkerék lett belőle Farkasházy Tivadar: Győzikének annyira bejött a fideszesedés, hogy talán még NAV-elnököt is csinálnak belőle Havas Henrik fültanúja volt, ahogy Kósa Lajos megfejti Magyar Pétert Nagy Bandó: Mit csinál Áder háromfős titkársága? Halastavakkal tart kapcsolatot, hogy hol, mikor volt telepítés? Dési János megtudta: brit tudósok szerint van élet az Unión kívül is, azt, hogy milyen, most vizsgálják Verebes István újabb Örkényiádái Selmeczi Tibor megtudta, már akkora a gáz hazánkban, hogy rövidesen koncessziót írnak ki rá A Heti Kamu megtudta, Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea vásárolja fel a bolthálózatot, melynek új neve HázaSPÁR lesz!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.