Négy év múlva veletek, máshol (Lengyelország - Horvátország 0:1)

Buzsik Zsolt
2010. 06. 17.
Mottó: Valamikor ezt a játékot mi is játszottuk.

Megérte egy kicsit behatóbban foglalkoznom a lengyelekkel, mert a neten kutakodva megtudhattam, hogy kik ők: a mássalhangzó torlódás braziljai. Egyébként érdekes, hogy a csoportmérkőzések záró fordulója előtti esélylatolgatások során senki sem számolt az ő továbbjutásukkal. Én számolok, és ha jól számolom, csak 2-0-ra kellene megverniük a jóllakott horvátokat, ugyanakkor az osztrákoknak csak 1-0-ra szabadna győzniük a horvátok által szerénységre intett németek ellen ahhoz, hogy Leo Beenhakker gárdája készülhessen a Portugália elleni negyeddöntőre. Hajrá!


- Angol, osztrák, német, lengyel, nekünk mindegy!

A mérkőzés előtt a horvátok ígérgettek, a lengyelek fogadkoztak, tehát nem biztos, hogy ez lesz az Eb legunalmasabb meccse, mégis: a 7. percben már komoly kísértést érzek arra, hogy átkapcsoljak az osztrák-németre. De erősnek kell lennem! Plusz az órámat is néznem kell, mert rejtélyes okból az m2-n nincs óra a kép bal felső sarkában. Lehet, hogy az MTV-nek csak egy ilyen órája van, és azt az m1 nyerte el sorsolás útján? Szóval, nézem az órám. A 10. percben Beenhakker egykedvűnek, a 15. percben Bilic szokatlanul nyugodtnak tűnik: kiegyenlített mérkőzés.


- Pillanatokon belül el fogsz engedni mind a két kezeddel!

A 22. percben Borucnak majdnem sikerül felrúgnia a labdát a díszpáholyba. A 37. percben Beenhakker két kezét az égre nyújtva mutogat: nagyon szeretne valamit. Gundel Takács szerint azt, hogy focizzon a csapata.
A hosszabbításban a lengyel védelem kis híján összehoz egy horvát gólt, amire az 53. percig kell várni: Klasnic lövi be a jobb alsóba. Később a lengyeleknek is akadnak helyzeteik, de valami azt súgja nekem, hogy már nem lőnek hármat. Végül egyet sem.


- A magyarokon kívül eddig mindenkit legyőztünk!

Na, nem baj, majd négy év múlva, elvégre a 2012-es Eb-nek Lengyelország lesz az egyik házigazdája. Erről mi is tudnánk mesélni, de csitt: Michel Platini UEFA-elnök nyilatkozatstopot rendelt el a következő Európa-bajnoksággal kapcsolatban.


- De a horvátok és a magyarok helyett
legalább mi kaptuk a következőt!

HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/11  •  V. 18. – V. 31.
VÁNCSA + PARA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Para-Kovács Imre: nem azok váltottak irányt, akiknek határozott elképzeléseik voltak Európáról meg Putyinról, hanem azok, akik nem gondoltak semmit Váncsa István: Orbán átadta az oktatás- és egészségügyet egy főtörzsőrmesternek, majd átvette az agitprop osztály által paranccsá átfogalmazott direktívát Farkasházy Tivadar szerint nekünk most nem is olyan rossz, mint a Fülöp-szigeteken, ahol Marcos fia nyerte az elnökválasztást, Duterte lánya pedig az alelnökit Smuzewitz Ilona nem érti, hogyha egy focista tud négy évet várni két vébé között, akkor egy szívbeteg miért nem tud várni négy évet két rehabilitáció között? Verebes István bemutatja, milyen egyszerű a világmegváltás, egy zalaegerszegi cukrászdában megkávéztatta Bident, Putyint és Zelenszkijt Dési János felmondta Pesti TV előfizetését, és elutazott, ám a pakkjában megbújt egy iciripiciri Vidnyánszky A Heti Kamu megtudta, a kormány gyorsított eljárásban tengerré minősíti át a Balatont
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.