Egér a Marson

Nékám Petra
2008. 06. 28.
Korábban még csak egy rajzfilmes vízió volt, hogy bármilyen életforma megtalálható lenne a Marson. Persze abban sem hittünk sokáig, hogy utazni lehet a Holdra. A Hócipő egy tudóssal beszélgetett a marsi répaföldekről.


Hócipő: Répa és spárga termesztésére alkalmas környezetet találtak a Marson. Mit jelent ez? Határ a csillagos ég?

Tudós: Vagyis inkább a Mars bolygó.

Hócipő: Azt olvastam, hogy a marsi föld nagyon hasonlatos az Antarktisz szárazabb völgyeiben található talajához. Javítson ki, ha tévedek, de még nem hallottam az antarktiszi répaföldekről...

Tudós: Pedig már régen ki kellett volna használni a lehetőséget! Gondoljanak csak bele, odalent délen egyből mirelit zöldségeket lehetne felnevelni a jeges talajban, úgyhogy rengeteg energiát spórolhatnánk meg vele.

Hócipő: És nem lenne nagyon drága a szállítása? Főleg mondjuk, ha a Marsról kell beszállítani a zöldséget?

Tudós: Pedig sok gazdagember hálás lenne érte, mert már a könyökükön jön ki a szarvasgomba meg a beluga kaviár. Rengeteg szemérmetlenül gazdag embert tehetne boldoggá, ha azzal viríthatnának, hogy ők csak marsi zöldséget esznek.

Hócipő: Igen, tulajdonképpen ezek után elég vacakul hangzik a makói hagyma vagy a vecsési káposzta. Egyéb terveink lehetnek a Marssal?

Tudós: Nagyon hasznos lehet a bolygó például, ha a húsevők és a vegetáriánusok között kiélesedik az ellentét, hiszen így nyugodtan ki lehetne jelenteni, hogy akinek nem tetszik a földi állatok lemészárlása, az húzzon a Marsra.

Hócipő: Számítanak még egyéb életforma kimutatására is?

Tudós: Nem akarok messzemenő következtetéseket levonni, de eddigi tapasztalataim szerint, ahol répa van, ott nyúl is.

Hócipő: Hú, azért elég durva lenne, ha az űrszonda mintát venne egy nyúlból.

Tudós: Nézze, minden forradalomnak meg vannak a maga áldozatai. Most az űrforradalom korát éljük, aminek első áldozata Lajka kutya volt.

Hócipő: Ebben az esetben akkor nem maradt más hátra, minthogy egy erőszakmentes forradalmat kívánjunk az egész galaxisnak. És feltétlenül értesítsék a Földlakókat, ha bármilyen marsi rágcsáló nyomára bukkannak!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/7  •  III. 22. – IV. 4.
PARA + VÁNCSA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + HAVAS + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ + JELENSZKY + FENEKOVÁCS... Smuzewitz Ilona: Petfőy él, akkora, hogy hatalmas, avagy mitől kivan a magyar nemzet! Váncsa István: Feddhetetlen erkölcsiségű kormányzatunk és szentéletű nemzeti nagytőkéseink példamutatásának eredményeképp népünk morális színvonala az egekbe szökött Para-Kovács Imre: Mit szólt volna Orbán anyukája, ha fia a játszótérről egy tömeggyilkossal, egy operettnácival és egy paranoiás börtönőrrel állított volna haza? Farkasházy Tivadar: Ha Gulyás azt mondja, hogy a Föld lapos, és öt elefánt tartja a hátán, azt másnap 470 orgánum szajkózza Verebes István: nagy baj, hogy Orbán és munkatársai minden olyanban ügyesek, amiben ügyetlennek kéne lenniük Havas Henrik nem nyerte el a Szájer József Emlékdíjat Dési János: Áramütés a Kossuth téren A Heti Kamu megtudta, Petőfi után betiltják Csokonayt is, mert A reményhez című verse kormánypuccsot vetít előre
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.