Egér a Marson

Nékám Petra
2008. 06. 28.
Korábban még csak egy rajzfilmes vízió volt, hogy bármilyen életforma megtalálható lenne a Marson. Persze abban sem hittünk sokáig, hogy utazni lehet a Holdra. A Hócipő egy tudóssal beszélgetett a marsi répaföldekről.


Hócipő: Répa és spárga termesztésére alkalmas környezetet találtak a Marson. Mit jelent ez? Határ a csillagos ég?

Tudós: Vagyis inkább a Mars bolygó.

Hócipő: Azt olvastam, hogy a marsi föld nagyon hasonlatos az Antarktisz szárazabb völgyeiben található talajához. Javítson ki, ha tévedek, de még nem hallottam az antarktiszi répaföldekről...

Tudós: Pedig már régen ki kellett volna használni a lehetőséget! Gondoljanak csak bele, odalent délen egyből mirelit zöldségeket lehetne felnevelni a jeges talajban, úgyhogy rengeteg energiát spórolhatnánk meg vele.

Hócipő: És nem lenne nagyon drága a szállítása? Főleg mondjuk, ha a Marsról kell beszállítani a zöldséget?

Tudós: Pedig sok gazdagember hálás lenne érte, mert már a könyökükön jön ki a szarvasgomba meg a beluga kaviár. Rengeteg szemérmetlenül gazdag embert tehetne boldoggá, ha azzal viríthatnának, hogy ők csak marsi zöldséget esznek.

Hócipő: Igen, tulajdonképpen ezek után elég vacakul hangzik a makói hagyma vagy a vecsési káposzta. Egyéb terveink lehetnek a Marssal?

Tudós: Nagyon hasznos lehet a bolygó például, ha a húsevők és a vegetáriánusok között kiélesedik az ellentét, hiszen így nyugodtan ki lehetne jelenteni, hogy akinek nem tetszik a földi állatok lemészárlása, az húzzon a Marsra.

Hócipő: Számítanak még egyéb életforma kimutatására is?

Tudós: Nem akarok messzemenő következtetéseket levonni, de eddigi tapasztalataim szerint, ahol répa van, ott nyúl is.

Hócipő: Hú, azért elég durva lenne, ha az űrszonda mintát venne egy nyúlból.

Tudós: Nézze, minden forradalomnak meg vannak a maga áldozatai. Most az űrforradalom korát éljük, aminek első áldozata Lajka kutya volt.

Hócipő: Ebben az esetben akkor nem maradt más hátra, minthogy egy erőszakmentes forradalmat kívánjunk az egész galaxisnak. És feltétlenül értesítsék a Földlakókat, ha bármilyen marsi rágcsáló nyomára bukkannak!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/9  •  IV. 24. – V. 8.
Para-Kovács Imre: senki sem akarja Orbánt elhallgattatni, csak ha lehet inkább beszéljen olyan türk tudatú országokban, ahol szívesen látják őt és retardált barátait Váncsa István: Az Unió úgy döntött, hogy most már aztán tényleg az asztalra csap, és a négypárti többség neki is látott egy újabb határozattervezet megfogalmazásának Smuzewitz Ilona: a létezés a Fidesz által lehetséges, a Fidesz nélkül a farkasok együtt legelnének a bárányokkal, de a Fidesz meghozta a szabadságot és a magántőkealapokat Farkasházy Tivadar hiányolja Magyar Péter 12 pontjából az „örök élet +20 évet” Havas Henrik elfogta Varga Judit „Te mocskos áruló, kedves Péter” kezdetű levelét Kéri László: Forgatókönyv lejáratáshoz Dési János őrült rohangálást látott a Karmelitában, amikor kiderült, mégsem lesz meg az ajándékba odaígért áruházlánc Verebes István újabb Örkényiádái A Heti Kamu megtudta: Orbán annyira megirigyelte az influenszerek Deák téri pénzszórását, hogy saját kezűleg fog krumplit szórni a Karmelita erkélyéről
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.