Egér a Marson

Nékám Petra
2008. 06. 28.
Korábban még csak egy rajzfilmes vízió volt, hogy bármilyen életforma megtalálható lenne a Marson. Persze abban sem hittünk sokáig, hogy utazni lehet a Holdra. A Hócipő egy tudóssal beszélgetett a marsi répaföldekről.


Hócipő: Répa és spárga termesztésére alkalmas környezetet találtak a Marson. Mit jelent ez? Határ a csillagos ég?

Tudós: Vagyis inkább a Mars bolygó.

Hócipő: Azt olvastam, hogy a marsi föld nagyon hasonlatos az Antarktisz szárazabb völgyeiben található talajához. Javítson ki, ha tévedek, de még nem hallottam az antarktiszi répaföldekről...

Tudós: Pedig már régen ki kellett volna használni a lehetőséget! Gondoljanak csak bele, odalent délen egyből mirelit zöldségeket lehetne felnevelni a jeges talajban, úgyhogy rengeteg energiát spórolhatnánk meg vele.

Hócipő: És nem lenne nagyon drága a szállítása? Főleg mondjuk, ha a Marsról kell beszállítani a zöldséget?

Tudós: Pedig sok gazdagember hálás lenne érte, mert már a könyökükön jön ki a szarvasgomba meg a beluga kaviár. Rengeteg szemérmetlenül gazdag embert tehetne boldoggá, ha azzal viríthatnának, hogy ők csak marsi zöldséget esznek.

Hócipő: Igen, tulajdonképpen ezek után elég vacakul hangzik a makói hagyma vagy a vecsési káposzta. Egyéb terveink lehetnek a Marssal?

Tudós: Nagyon hasznos lehet a bolygó például, ha a húsevők és a vegetáriánusok között kiélesedik az ellentét, hiszen így nyugodtan ki lehetne jelenteni, hogy akinek nem tetszik a földi állatok lemészárlása, az húzzon a Marsra.

Hócipő: Számítanak még egyéb életforma kimutatására is?

Tudós: Nem akarok messzemenő következtetéseket levonni, de eddigi tapasztalataim szerint, ahol répa van, ott nyúl is.

Hócipő: Hú, azért elég durva lenne, ha az űrszonda mintát venne egy nyúlból.

Tudós: Nézze, minden forradalomnak meg vannak a maga áldozatai. Most az űrforradalom korát éljük, aminek első áldozata Lajka kutya volt.

Hócipő: Ebben az esetben akkor nem maradt más hátra, minthogy egy erőszakmentes forradalmat kívánjunk az egész galaxisnak. És feltétlenül értesítsék a Földlakókat, ha bármilyen marsi rágcsáló nyomára bukkannak!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/20  •  IX. 20. – X. 3.
KÖTCSEI PÖFFETEGEK ÉS KENDERESI KÍSÉRTETEK Para-Kovács Imre: az inflációt a bekokainozott meleg ukrán nácik és a haszonleső kereskedők okozták, a pedagógushiányt Brüsszel, a jövőt pedig a Grincs lopta el Váncsa István: polírozza-e a jó hazafi és erkölcsös honleány egy csődör-szobor heréit? Smuzewitz Ilona: Szia Lőrinc! Nagyon szeretlek! Farkasházy Tivadar szerint Vonának, Jakabnak, Mesterházynak, MZP-nek és Ujhelyinek ki kéne próbálniuk a Kneszetet, Izraelben ugyanis nincs bejutási küszöb Dési János szörnyülködik: a nemváltó óvodások után megjelentek a nemváltó laktanyák is Havas Henrik programot hirdet, miután átveszi a propagandaminisztériumot Rogántól Verebes István születésnapján beszélgetett a 100 éves Navracsics Tiborral Selmeczi Tibor alig várja, hogy Paszkijevics-rendeket osszanak a Haynau laktanyában Nagy Bandó András elképzelte Kocsis Máté megvilágosodását A Heti Kamu megtudta: ha a baloldal kormányozna, nem jutna pénz propaganda-plakátra sem!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.