Lovely spam

Nékám Petra
2008. 11. 15.
A drága Monty Python csapat annak idején szeretettel énekelt a "spam"-ről. Persze akkor még nem szembesültek azzal, hogy hamarosan nemcsak a löncshúst értjük a négybetűs szó alatt, hanem a világ talán legidegesítőbb dolgát. Most egy kicsit fellélegezhetünk, mert Amerikában sikerült lekapcsolni egy internet szolgáltatót és így a levélszemét a harmadára csökkent. A Hócipő egy spammerrel beszélget.

Hócipő: Kedves spammer, meg tudhatnánk, hogy mivel foglalkozik éppen?

Spammer: Kedves Hócipő! Laci mondta, hogy titeket is érdekelhet egy jó üzlet.

Hócipő: Szerintem félre érted a helyzetet, ilyen nehéz világban nem szeretnénk üzletet kötni…

Spammer: Pontosan erről van szó! Biztosan hozzá vagytok szokva a luxushoz és szívesen vennétek valami jó órát. Persze nem igazi, csak r.3.p.l.i.c.a….

Hócipő: Hát, az idő pénz és ilyen nehéz időkben nem pazarolnánk a pénzt… Egyébként meg ki az a Laci?

Spammer: Hát a haverotok, a Laci. Nincs Laci nevű haverotok?

Hócipő: De van. De ő biztos nem mondta volna neked, hogy olcsó órát szeretnénk venni.

Spammer: Ja, tényleg. A Laci mondta, hogy ti is szeretnétek kipróbálni a v!agrát. Tudunk olcsón szerezni egy Canadai Farmaciból.

Hócipő: Igazság szerint ilyen jellegű gyógyszerre sem szívesen költenénk. Anélkül is meg van a magunk baja, ha érted mire gondolunk.

Spammer: Tudok küldeni antidepresszánsos emailt is.

Hócipő: Igazából minket jobban érdekelne, hogy hol vagy igazából.

Spammer: Itt, nem messze, Nigériában. Az a helyzet, hogy meghalt a férjem, aki a nigériai király volt, de nem férek hozzá a bankszámlájához. Esetleg, ha megmondjátok a telefonszámotokat és az anyukátok neveit, akkor kaphattok belőle 20%-ot. Több millióról van szó.

Hócipő: Anyánkért még senki sem akart több milliót letenni, de bizalmatlanok vagyunk, mire kellene a telefonszám? Felhívnátok?

Spammer: Jaj, nem, dehogy. Jó, mondjuk csak egy esetben. Ha a Laci üzenne nektek valamit…
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/11  •  V. 22. – VI. 4.
Para-Kovács Imre: mi járhatott a fékezhetetlen agyvelejű külügyér, Szijjártó fejében, amikor kiderült, hogy az oroszok már nem csak a spájzban vannak? Smuzewitz Ilona: azért sújtotta egyedül a magyar embereket a háborús infláció, mert a magyar kormány békepárti Váncsa István a magyarok fehérneműjében kutakodó Putyinról Farkasházy Tivadar: nade mit keresett egyszerre Budapesten Ahmedinezsád és Hszi Cin-ping, akinek annyira zárt volt a programja, hogy még összerakni sem lehetett? Havas Henrik fültanúja volt, milyen mestertervvel akarja Orbán Viktor magunk mögött tartani Bulgáriát Lendvai Ildikó Orbán titkoskampányáról, amit Orbán üres utcákon tart Dési János: Vajon elhiszi-e Mészáros Lőrinc, hogy a nála parkoló ezermilliárd az övé? Verebes István újabb Örkényiádái Selmeczi Tibor a mosoly országáról (Kína) és a kész röhejről (Magyarország) A Heti Kamu megtudta, pirossapkás kínai önkéntesek segítik majd a margitszigeti Békemenetet is.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.