Nálam van a slukker!

Nékám Petra
2009. 01. 29.
Magyarországon az utóbbi időben egyre gyakrabban esnek a pénzintézetek a mohó polgárok áldozatául. A gyors és vissza nem fizetendő kölcsön a legalacsonyabb THM-nél is vonzóbb lehet és még személyi igazolványt sem kell vinned magaddal. Esetleg még az is lehet, hogy egy szigorúan titkos Guiness rekordkísérlet folyik a hazánkban. A Hócipő egy régi vágású bankszakértővel, egy mackóssal beszélgetett.

Hócipő: Mit szól ehhez a rabláshullámhoz?

Mackós: Nem csodálkozom én már semmin sem. Mondjuk annak idején mi egészen más okból loptunk, mint a mai fiatalok.

Hócipő: Mi volt az oka?

Mackós: Hát ez szinte hobbi volt nálunk. Érti, alig volt tévéműsor, az ember halálra unta magát. Akciófilmek meg pláne nem voltak, a Patyomkin páncélostól meg azért nem vert ki a víz. Úgyhogy csináltunk magunknak saját műsort, országos turnét meg mindent, amit kellett.

Hócipő: És mennyire volt sikeres a „műsor”?

Mackós: Teljesen helyénvaló a műsor elnevezés, tulajdonképpen az, amit csináltunk a kereskedelmi televíziózás előfutárának tekinthető. Gyakorlatilag mi valósítottuk meg az első valóság show-t, csak minket nem ki, hanem beszavaztak és nem egy villába, hanem a rácsos akadémiára. Itt meg van minden, Vacsoracsata szinte minden este, Celeb vagyok, ments ki innen pedig alkalomszerűen.

Hócipő: Úgy tűnik, mintha nem bánta volna meg a börtönt ….

Mackós: Dehogy bántam. Olyan ez, mintha ösztöndíjas lennék egy bentlakásos iskolában. Rengeteget tanulok és szar a kaja.

Hócipő: Tudna esetleg tippeket adni, hogy hogyan lehetne elkapni az elkövetőket?

Mackós: Persze. Szerintem nézzék meg, hogy ki az az ember, aki másnap beállít a kifosztott bankba egy talicska pénzzel, hogy szeretné kifizetni a lakáshitelét. De az is gyanús lehet, aki készpénzért vásárol valami nagyobb Suzukit.

Hócipő: Ebben persze lehet valami…. Végezetül, tapasztalt mackósként lenne valami tanácsa a bankoknak?

Mackós: Maximum annyi, hogyha lehet, akkor ne a bankban tartsák a pénzüket.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/11  •  V. 17. – V. 30.
Gálvölgyi 75 – avagy a 104 és a 41 perc és egy közelgő születésnap! Farkasházy Tivadar: Nevezzék ki Gálvölgyit helyettes államtitkárnak! Para-Kovács Imre: Halló, operatív törzs? Küldjenek egy mentőmellényt, mert légzésem van! Váncsa István: sok éve már, hogy az állam elvette a kórházakat az önkormányzatoktól, csak rájött, hogy nincs itt semmi lopnivaló, így hagyja őket szétrohadni Smuzewitz Ilona: Ilyen tavasz után lehet még magyar nyár? És majd sokat izzadunk a nagy magyarban? – avagy az átköltés korlátairól és kudarcairól Verebes István: Egy magát különleges gondolkodónak valló valakinek a monológja Havas Henrik: alapítson elvált nők klubját Varga Judit Kósa felségével, és legyen a fővédnökük Szájer József! Dési János: a száraz kenyér szaros pelenkák közüli kihalászásának technikájáról A Heti Kamu megtudta, jövőre az összes tankönyvből kiírják a Homo sapienst, amit ezentúl Magyar sapiensnek neveznek Mindent vágott! – közel ezer képünk van Vágó Istvánról, helyünk viszont csak négy oldalnyi remek pillanatára volt
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.