Sirámpark

Nékám Petra
2010. 01. 29.
„Egyik szeme sír, a másik beteg.”, ezzel lehetne jellemezni a budapesti Vidámpark jelenlegi helyzetét, ami valószínűleg nem az egyetlen 60 éves budapesti, aki eladósodott, és úgy tűnik, hogy már az ebnek sem kell. A Hócipő egy vidám parki dolgozóval beszélgetett.

Hócipő: A héten derült ki, hogy a Vidámparknak hatalmas adóssága van, lehet, hogy tavasszal ki sem fog nyitni. A hírek szerint revizort fognak küldeni, hogy kiderüljön, mi történt.

Vidámparkos: Elhihetik, hogy nem abból keletkezett a hiány, hogy a dolgozók féktelenül zabálták a vattacukrot. Csak hát válság van, az emberek nem szeretnek örülni, ráadásul most még tél is van.

Hócipő: Jó kérdés, mit lehet télen csinálni a Vidámparkba?

Vidámparkos: Főleg fázni. Az Állatkert szerencsés, ilyenkor is vonzza a látogatókat, mert legalább a jegesmedvék élénkek. Persze, ha engem kérdez, ha leesik a hó, a fehér alapon élénk jegesmedvének nincs nagy élvezeti értéke.

Hócipő: Na jó, de biztos nemcsak a tél az oka...

Vidámparkos: Egyre kevésbé népszerűek a gépeink. A hazai dodzsem kultúra például a Suzukik megjelenése óta hanyatlik. Mert ugyan az is kicsi, de legalább nem áll le öt percenként.

Hócipő: És próbáltak valamin spórolni?

Vidámparkos: Persze. A céllövöldében például a pálcikákat kicseréltük betonvasra. Könnyebb ugyan eltalálni, de gyakorlatilag 2 éve nem nyert senki műanyag személyiigazolvány-tokot.

Hócipő: Szó van arról, hogy esetleg pár dolgot eladnának, például az óriáskereket.

Vidámparkos: Hát persze, de azért ez nem olyan, mint az akciós trappista. Hiába írnánk ki rá, hogy 549 forint kilója...

Hócipő: De mit lehet kezdeni a mindennapi életben egy óriáskerékkel?

Vidámparkos: Például kiválóan alkalmas látványteregetésre.

Hócipő: Arról is szó volt, hogy esetleg összevonnák az Állatkerttel.

Vidámparkos: Azt hiszem, annak a kismajmok örülnének a legjobban.

Hócipő: Mi azért szomorúak lennénk, ha tavasszal nem nyitnának ki. Egy város vidámpark nélkül, olyan, mint egy falu, Petőfi Sándor utca nélkül.

Vidámparkos: Mi sem örülnénk neki, de úgy tűnik, ez egy ilyen kemény világ, de azért reméljük, hogy a tavasz mégis vidáman indulhat, és mégsem lesz „Ajvé, a Ligetben”.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/3  •  I. 25. – II. 7.
Váncsa István: aki nyolcvan évig csirkelábat eszik, sokáig él Para-Kovács Imre: a magántőkealapokat – mint anno a francia konyakot – a magyar társadalom választott képviselői útján élvezi Smuzewitz Ilona: a nyugati emberek ostobák, mert azt hiszik, az infláció rossz, a magyar emberek okosak, mert tudják, hogy az infláció jó Farkasházy Tivadar: Miért nincsenek uniós viccek? Verebes István magyarázza a bizonyítványát, Karinthy után egyelőre szabadon Havas Henrik: Gyurcsány a szemlőhegyi Coelho Dési János kiakadt, hogy nemzetünk trubadonnája, Tóth Gabi számai sehol sincsenek a sikerlistákon A Heti Kamu megtudta, hamarosan minden közintézményben megjelenik az Aranybulla asztala, a most megfogalmazás alatt álló Új Aranybullát pedig majd postázzák mindenkinek
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.