Képzelt riport egy magyar fesztiválozóval

Nékám Petra
2008. 07. 12.
Javában turnézik a nyár, és javában folynak a kisebb-nagyobb nyári fesztiválok országszerte. Nékám Petra egy ősfesztiválozót faggatott arról, hogy hogyan lehet a legjobban felkészülni a vidám, zenés összejövetelekre.


Hócipő: Ha jól értesültünk, akkor tulajdonképpen te már évek óta csak a fesztiváloknak élsz. Egész évben azért dolgozol, hogy minden megmozduláson részt vehess.

Fesztiválozó: Igen, kilenc hónapig gürizek, hogy utána maradék háromban egy jobb autó árát elköltsem. De nem panaszkodom, mert abszolút megéri. Most lehetne 10-15 autóm, de azzal csak a gond lenne, folyton fizethetném a photoshoppolt bírságokat utánuk, meg el sem férnének a garázsban.

Hócipő: Igaz, hogy már májusban elkezded a készülődést?

Fesztiválozó: Igen. Májusban felverek egy sátrat a lakásomban, és ott alszom. Ezenkívül 24 órán át zenét hallgatok, leginkább trash metált, hogy fel legyek készülve a legrosszabbra. Hála istennek két-három hét alatt tulajdonképpen már akkor is boldogan végigaludnám az éjszakát, ha a fejem alatt fúrnák a 4-es metrót.

Hócipő: Tanulhatunk még valami trükköt tőled?

Fesztiválozó: Hogyne. Igyekszem egy kicsit spórolni, ezért május végén az összes fesztivál helyszínt végigjárjuk a haverokkal, és egy-egy sporttáskányi vodkát elásunk. Rajzolunk hozzá kincses térképet is, és reménykedünk benne, hogy nem találja meg őket előttünk valami hobbikertész.

Hócipő: És mit szeretsz a fesztiválokban?

Fesztiválozó: Hát például, hogy sátorban alhatok, hogy non-stop szól a zene, és hogyha a megfelelő helyen ások, akkor találok egy sporttáskányi vodkát.

Hócipő: Egyéb előnyök?

Fesztiválozó: Szeretek idegen kultúrákkal megismerkedni. Meg persze lányokkal is. Most már egy 10 személyes sátorral járom a fesztiválokat, hogy sok szép hölgyet be tudjak fogadni. Meg persze kultúrát is.

Hócipő: És lehet ilyen intenzíven megélni a nyarat?

Fesztiválozó: Szerintem bármeddig. Én itt akarok megöregedni. Az a tervem, hogyha esetleg a 13. havi nyugdíjam nem lesz elég arra, hogy kilátogassak, akkor nyitok egy lángosos standot, de persze a jobb koncertek alatt majd bezárom.

Hócipő: Csak annyi maradt hátra, hogy akkor jó szórakozást kívánjunk a nyár további részében, és kevés esőt, mert nincs rosszabb, mint egy nedves sátorban aludni hatodmagaddal.

Fesztiválozó: Köszönöm. És jövőre veletek ugyanitt!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/12  •  V. 31. – VI. 13.
FELCSÚTI MÁTYÁS 60
Énekszó és pávatánc köszöntse!
Váncsa István: olyan hosszúak a kórházi várólisták, hogy 7,6 milliárd év múlva érünk a végére, mikor a Nap vörös óriássá duzzad, addig meg csak kibírjuk valahogy Para-Kovács Imre aggódik, nem lesz-e baj abból, hogy a katari emír hamarabb gratulált Erdogan győzelméhez, mint a magyar miniszterelnök Farkasházy Tivadar: a Barátság-kőolajvezeték itteni végét megtekintő szovjet turistacsoportról Smuzewitz Ilona: Majdnem béremelést kaptak a tanárok Kéri László megszerezte a vezér 60. születésnapja alkalmából történő spontán felköszöntésének forgatókönyvét Havas Henriket bízták meg a szittya gondolkodású új honvédfőparancsnok felkészítésével Verebes István Vágó Istvánra emlékezik Dési János: a nép koszos zoknival fogja megdobálni az utolsó lap szerkesztőségét, amely tévedésből megírja az igazságot A Heti Kamu megtudta: ezentúl a greenwichi időhöz mérik a mentők kiérkezését Figyelem! Mától hetven helyett hatvannal kezdődik a pesti trolik számozása!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.