Bocsánatos büntetés

Nékám Petra
2010. 06. 10.
A Lonely Planet idei tízes toplistájára felkerült Budapest is. Annak ellenére, hogy az útikönyvsorozat alapítója, Tony Wheeler, tavaly ellátogatott hozzánk. A Hócipő vele beszélget.

Hócipő: Úgy tudjuk, hogy tavaly járt nálunk. Pórul.

Tony: Igen, volt egy kis incidensünk a metrón. Sehogy nem tudtunk jegyet venni, az ellenőrök pedig végignézték ezt, és ahelyett, hogy segítettek volna végül...

Hócipő: Jól megb*szták. Ezt így mondják erre.

Tony: Ha legközelebb jövök, talán inkább autóval fogok közlekedni.

Hócipő: Ó, ne aggódjon, a rendőr vagy a parkolóőr ugyanúgy megb...

Tony: Maguk aztán nagyon szerethetik ezt csinálni.

Hócipő: Igyekszik az ember. És mi az, ami tetszett nálunk?

Tony: Imádom a gyógyfürdőket.

Hócipő: Nincs is jobb annál, mint egy mámoros éjszaka után a meleg vizes medencében relaxálni.

Tony: Mondjuk kevés magyart láttam a vízben.

Hócipő: Hát van otthon fürdőszobánk, szóval minek fizetnénk érte? Egyszerűbb bepuszilni otthon 5-6 sopronit és aztán másnap a zuhany alatt ébredezni.

Tony: Apropó, sör. Jó söreik vannak és ráadásul olcsó is az alkohol.

Hócipő: Az kell a túlélésünkhöz. De most, hogy mondja, tényleg egyre több nyugat-európai jön erre „alkoholiday”-t csapni.

Tony: Igen, az angol fiatalemberek körében népszerű legénybúcsú célpont.

Hócipő: És mi tetszett még nálunk?

Tony: Az épületek. Rengeteg szép régi épület van és az újak közt is sok érdekes van. Csak azt a sok gödröt nem értettem...

Hócipő: 4-es metró.

Tony: Azt hittem, hogy csak 3 vonaluk van.

Hócipő: Az még csak épül. Tudja mit? Ha legközelebb nálunk jár meglepjük egy hetibérlettel, nehogy megint valami kellemetlenség érje. Bár nem állítanám határozottan, hogy az 100%-os biztonságot nyújt...

Tony: Remek, akkor legközelebb akkor jövünk, ha kész lesz az új metró.

Hócipő: Rendben, akkor cirka tíz év múlva találkozhatunk a Gellért téri megállóban!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/8  •  IV. 10. – IV. 23.
Sulyok Papa Doc: Zsidólakás
és zsidóbútor után olvasson
zsidókutya-igénylésekről is!
Para-Kovács Imre: Hamburgerekkel lehet a szemétdombra juttatni a Fidesz nevű állampártot, nem tárkonyszószos pirított pisztránggal! Váncsa István: embercsoport saját magának önszántából ennyire hülye nevet nem találhat ki, mint hogy Talpra Magyarok Közössége Smuzewitz Ilona: az úgynevezett ellenzéki pártok is megmondták, hogy nem Magyar a messiás, de ha olyan nagy a szükség a messiásra, ők vállalják Farkasházy Tivadar szerint a brazil Bolsonarónak Kisvárdára vagy Mezőkövesdre kéne igazolnia, de még mielőtt kiesnek Havas Henrik belecsöppent a Békemenet transzparenskészítőinek mindennapjaiba, és megtudta, azzal fognak vonulni, hogy: Elfoglaljuk Brüsszelt, mert Magyar Péter egy geci! Dési János a miniszterelnök (apjának) hatvanpusztai pálmaházában ugrándozó majmokról Verebes István újabb Örkényiádái A Heti Kamu megtudta: Tiborcz Istvan árufeltöltőnek állt, hogy belülről foglalja el a SPAR-t.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.