A fiatalember nem vénember

Nékám Petra
2008. 08. 27.
Augusztus 26-án lett 28 éves a világ legismertebb gyermekszínésze, a kimondhatatlan nevű Macaulay Culkin. A Hócipő az idő múlásáról és a férfivá érésről kérdezgette a még mindig gyermekképű sztárt.


Hócipő: Kedves Mack - ugye nincs ellenére, ha így szólítom?

Mack: Éppen ellenkezőleg. Az igazi nevemet tulajdonképpen a szüleim sem tudják kimondani, de hát sokan vagyunk a családban, elfogytak a normális nevek.

Hócipő: Huszonnyolc éves lett, gondolom ezzel végképp véget ért a gyermekszínész státusza.

Mack: Tulajdonképpen már évekkel ezelőtt megpróbáltam véget vetni ennek, amikor tizenöt évesen megkértem anyámat, hogy ne vigyen több pelenkareklám castingra. Jó, tudom, hogy úgy néztem ki még akkor is, mint egy öt éves, de ciki volt bevallani a többieknek a gimiben, hogy miért lógtam el reggelente a matek órákat.

Hócipő: És megbánta-e valaha, hogy zsenge korától kezdve közszereplő?

Mack: Egyáltalán nem. De fel vagyok rá készülve, hogy engem hetven évesen is mindenki „fiacskámozni” fog.

Hócipő: Pedig úgy hírlik, hogy a showbizniszben sem minden az, aminek látszik…

Mack: Tudom, hogy mire céloz, arra, hogy én adtam Marilyn Mansonnak az első cigarettát. Tudom, hogy szegény Marilynt kikiáltották antikrisztusnak, de könyörgöm, nézzék meg bármelyik Ómen filmet, mindegyikben egy angyali kisgyermek játssza a Sátán fiát.

Hócipő: Ezzel arra akar célozni, hogy ön sem az az ártatlan bárányka, akinek látszik?

Mack: Ha-ha. Erről kérdezzék meg talán jó barátomat, Michael Jacksont - ő pont ezt a kettősséget szereti bennem.

Hócipő: És hogyan tovább? Valami komolyabb szerepre nem vágyik?

Mack: Most nézzen rám, még mindig alig nézek ki tizenkettőnek. Mondhatnám, hogy színpadi szerepekre vágyom, de nagyon kevés olyan dráma van a világirodalom remekei közül, amelyiket alsótagozatosokra írtak.

Hócipő: De próbálkozott azzal, hogy komolyabban vetesse magát?

Mack: Persze. Megnősültem, majd gyorsan el is akartam válni, az olyan felnőttesnek tűnt. De a bíró nem vett komolyan a tárgyaláson, azt mondta, hogy nem akar diákcsínyekkel foglalkozni és menjünk szépen haza, mielőtt beír az ellenőrzőmbe vagy felhívja anyámat.

Hócipő: Kedves Mack, akkor mit is mondhatnánk búcsúzóul? További sok szép, ráncokban gazdag születésnapot és mihamarabbi békés megöregedést.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/20  •  IX. 20. – X. 3.
KÖTCSEI PÖFFETEGEK ÉS KENDERESI KÍSÉRTETEK Para-Kovács Imre: az inflációt a bekokainozott meleg ukrán nácik és a haszonleső kereskedők okozták, a pedagógushiányt Brüsszel, a jövőt pedig a Grincs lopta el Váncsa István: polírozza-e a jó hazafi és erkölcsös honleány egy csődör-szobor heréit? Smuzewitz Ilona: Szia Lőrinc! Nagyon szeretlek! Farkasházy Tivadar szerint Vonának, Jakabnak, Mesterházynak, MZP-nek és Ujhelyinek ki kéne próbálniuk a Kneszetet, Izraelben ugyanis nincs bejutási küszöb Dési János szörnyülködik: a nemváltó óvodások után megjelentek a nemváltó laktanyák is Havas Henrik programot hirdet, miután átveszi a propagandaminisztériumot Rogántól Verebes István születésnapján beszélgetett a 100 éves Navracsics Tiborral Selmeczi Tibor alig várja, hogy Paszkijevics-rendeket osszanak a Haynau laktanyában Nagy Bandó András elképzelte Kocsis Máté megvilágosodását A Heti Kamu megtudta: ha a baloldal kormányozna, nem jutna pénz propaganda-plakátra sem!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.