Esti mese

Ma volt a holnap tegnapja

Buzsik Zsolt
2009. 10. 26.
45 éves a TV-maci, aki generációk óta kíséri az esti mesét a közszolgálati televízióban. Rossz nyelvek szerint Medveczky Balázs ügyvezető alelnök az ő szerződését is fel akarta bontani, de végül sikerült megegyezniük: a maci maradhat, de továbbra sem kap pénzt a szereplésért, és a reklámidőt sem ő fogja értékesíteni.

Kimaradtak a jóból
A Jobbik négy külföldi párttal közösen aláírta az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetsége létrehozásáról szóló megállapodást - jelentette be Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke. Az egyezményt a Jobbik mellett a francia Nemzeti Front, az olasz Fiamma Tricolore, a svéd Nemzeti Demokraták, illetve a Belga Nemzeti Front írta alá. A Brit Nemzeti párt is jelezte csatlakozási szándékát, de egyeztetéseket folytatnak az osztrák Szabadságpárttal, valamint spanyol és portugál pártokkal is. Jan Slota és Vadim Tudor egyelőre a sebeit nyalogatja, és egy Marx-idézettel vigasztalja magát: „Nem lennék olyan klub tagja, amelyik felvenne a tagjai közé.” (Groucho Marx)

Boszorkányok márpedig nincsenek?
Országos felháborodást váltott ki Indiában egy videófelvétel, amely boszorkánynak kikiáltott asszonyok megkínzását mutatja. Indiában emberek százait - főként nőket - támadnak meg azért, mert a szomszédaik azt gyanítják, hogy boszorkányok, akik rontást hoznak rájuk. A támadások mögött azonban nem mindig a babona áll, egyes esetekben az áldozatokat valójában vagyonuk miatt támadják meg. Vigyázz, dr. Szalainé dr. Szilágyi Eleonóra, vigyázz!

Szalonnasütő van-e?
Elkészült a világ legmagasabb épülete. A 818 méter magas dubaji toronyban 162 emeleten számtalan lakás, iroda és üzlethelység mellett egy 175 szobás hétcsillagos luxushotel is helyet kapott. Ez szép, de vajon Dubajban is tudnak a világ legalacsonyabb, 40 centis, bodrogkeresztúri kilátójáról?

Hajrá, Fradi!
Szombaton a Kecskemét ellen elszenvedett 3-1-es verséggel folytatódott az FTC rendkívül gyenge szereplése. Lipcsei Péter a meccs előtt néhány nappal még bizakodva nyilatkozta: „Az, hogy meddig jutunk a bajnokságban, nagyban függ a következő öt fordulótól. Ha megnyerjük ezeket a fontos meccseket, 25 pontunkkal az ötödik-hatodik helyen találhatjuk magunkat, és ezzel feledtetnék a gyengébb szezonkezdetet. Utána pedig már bármi lehet.” És még mondja valaki, hogy Kisteleki pozitív szemlélete nincs hatással a magyar futballra!

Bejelentsek, ne jelentsek?
Antikorrupciós törvénycsomagot nyújt be a kormány az Országgyűlésnek - jelentette be Bajnai Gordon. Hozzátette: ennek része a bejelentővédelmi csomag, amelynek segítségével kiemelt védelmet és anyagi ösztönzést kapnak azok a munkavállalók, akik jelzik az állam megkárosítását. És ha a munkáltató nagyobb anyagi ösztönzést kínál, az állam kész akár versenytárgyalásokat is folytatni?

Gyakorlópálya
Október vége helyett már szombaton megérkezett a Kálvin térre a 4-es metró északi fúrópajzsa - mondta a DBR Metró Projekt Igazgatóság szóvivője. Pető Szabolcs arról is beszélt, hogy a DBR bár tudomásul veszi, de nem fogadja el a kivitelező Bamco késéseit: sem azt, hogy továbbhaladása előtt a fúrópajzsot a tervezett három helyett hat hétig tartják karban, sem azt, hogy, nehezebben tudnak előremenni a fúrással, mert az állomások kivitelezése túlzottan előrehaladott állapotban van. Pedig a félkész állomásoknál tényleg vigyázni kell, nehogy a fúrópajzs egy ott gyakorlatozó ellenőrbrigádba ütközzön!

H1N1-zűrzavar
A Fidesz szerint zűrzavar és összevissza-beszéd jellemezte a kormány újinfluenzával kapcsolatos kommunikációját, így a kormány a felelős a H1N1-vakcinával szembeni bizalmatlanságért és a védőoltás hiteltelenségéért. Néhányan mégis be merték oltatni magukat. Ők felelőtlen tettüket azzal magyarázták, hogy a Fidesz egyértelműen kiállt a vakcina mellett.

Segítek az FBI-nak
A Magyarországon Szeva bácsiként ismert Szemjon Mogiljevics is felkerült az Egyesült Államok tíz legkeresettebb bűnözőjét felsoroló FBI-listára. Tavaly Oroszországban letartóztatták adócsalás miatt, ám mivel nincs kiadatási egyezmény Oroszország és az Egyesült Államok között, így az FBI nem férhetett hozzá. Azóta óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Az FBI abban reménykedik, hogy Mogiljevics egyszer majd egy olyan országba téved, amelynek van kiadatási egyezménye az USA-val. Például meghívhatnák egy maffia-filmfesztiválra, Svájcba.

Díszvendégek nélkül
Több tízezer vendég látogatott ki a 13. Csabai Kolbászfesztivál legnagyobb attrakciójára, a szombat délelőtti kolbásztöltő versenyre. Az idén nem látogatta meg a rendezvényt egy politikus sem, ami arra enged következtetni, hogy belátható időn belül nem lesz kolbászból a kerítés.

Civil a pályán
Négyezer önkéntest vár tartalékos szolgálatra a Magyar Honvédség. Egy most készülő törvény alapján tisztességes fizetés és készenléti díj is járna a honvédséghez elszegődő önkéntes tartalékosoknak. A szaktárcánál már dolgoznak azon, hogy pontosan kijelöljék, mely posztokat tölthetnek majd be a jelentkezők. - Mókamester jöhet?
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.