Parasztvakítás

Ma volt a holnap tegnapja

Buzsik Zsolt
2009. 12. 21.
A környezetvédő szervezetek körében negatív a fogadtatása a klímacsúcson született megállapodásnak. A Koppenhágai Egyezmény célja, hogy a globális felmelegedés ne haladja meg a 2 Celsius fokot. Csak tudnám, milyen felmelegedésről beszélnek, amikor vasárnap hajnalban a Zala megyei Iklódbördőcén mínusz 21 Celsius-fokot mértek!

Megint gáz
Több ember rosszul lett az Örs vezér téri IKEA parkolójában, ahol jelentős koncentrációban gyülemlett fel a kipufogógáz. A jobb bevásárlóközpontokban ilyesmi nem fordulhat elő: ott a mélygarázsból az élelmiszerüzletbe vezetik a kipufogógázt.

Győzike karácsonya
Győzike idén semmivel sem lepi meg családját. A showman közölte: „A karácsony szóljon arról, hogy együtt ülünk a szent asztalnál. Tavaly sem kapott tőlem senki semmit, sőt, amíg a Jóisten életben tart, addig nem is veszek ajándékot, mert nem divat." Oké, Győzike, akkor visszavigyem ezt a cuki éneklő zebrát a játékboltba?

Az MTV vigyáz ránk
Néhány napja Jens Lehmann a futballpálya mellett könnyített magán, az új-zélandi válogatott kapusa, Paul Gothard azonban nem volt olyan szégyenlős, mint Lehmann. Ő nem ment ki a kapuja mögötti reklámtábla mögé, hanem letérdelt a pályán, és a nadrágjába intézte el a dolgot, majd akkurátusan lerázta a gatyája szárát. Ezekután megértem, hogy miért akar nyilvános liciten túladni a jövő évi foci-vb jogain a Magyar Televízió.

Gyanús
Budapesten sem a Déli pályaudvar, sem a Keleti pályaudvar nem tudott vonatokat indítani és fogadni a hideg miatt bekövetkezett váltóhibák miatt. Persze, váltóhibák. Azért nem ártana a körmére nézni Gaskónak és a VDSZSZ-nek.

Rejtély
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint az áruk mennyiségét tekintve, azzal lehet számolni, hogy a decemberi bevásárlások nagysága az öt-hat évvel ezelőtti szintre esik vissza. A visszaesést a gazdasági válsággal, ezen belül különösen a munkanélküliség növekedésével, a fogyasztási hitelfelvételek nehezülésével és az általános forgalmi adókulcs júliusi emelésével magyarázzák. Világos, de ha öt-hat éve még nem volt gazdasági válság, akkor miért csak annyit tudtunk vásárolni, mint most?

Versenyben vagyunk
Bulgária a bolgároké - ezzel a szlogennel szerzett népszerűséget a bolgár szélsőjobboldali párt, az Ataka. Bulgária tehát a nyomunkban liheg, sőt ha nem vigyázunk, Ubunga is könnyen utolérhet minket a politikai kultúra terén.

Tipp
Nem találtak emberi maradványokat abban a feltételezett tömegsírban Spanyolországban, amelyről azt gondolták, hogy Federico Garcia Lorca meggyilkolt költő végső nyughelye. A spanyol polgárháború egyik legnagyobb rejtélye - vagyis, hogy hol van eltemetve az író - továbbra is megoldatlan maradt. Barguzinban nézték már?

(F)elismerés
Okleveleket adott át jelképesen az MDF azoknak a politikusoknak és pártoknak, akik "hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország politikai kultúrája tovább romoljon és a közhangulat a tavalyihoz képest még rosszabb legyen". Kapott az MSZP, a Fidesz, Orbán Viktor és Lendvai Ildikó is. A Jobbik azért maradhatott ki, mert ez az oklevél is csak növelné a népszerűségét.

Késő vágy
A Fidesz szerint a családokat "megsarcoló" áremelésekkel és megszorításokkal a kormány ellehetetleníti az embereket. Erről Fónagy János a párt országgyűlési képviselője beszélt vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. Nőnek a MÁV és a BKV tarifái, emelik a gáz árát, Budapesten drágul a csatornahasználati díj is - sorolta a fideszes politikus. Tényleg: nem lenne jobb egy előrehozott választás?

Ez itt az önreklám helye
Az elmúlt két évben másfélszeresére nőtt az internetező nők száma Magyarországon: ma már 1,6 millió nő netezik heti rendszerességgel - derül ki a VMR.women kutatási projektből. Az internetező nők kétharmada inkább hasznos dolognak tartja az internetet, és csak minden tizedik tartja inkább szórakozásnak. Hölgyeim, hát miért nem olvassák a Hócipő online-t?
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.