New York, New York

Ma volt a holnap tegnapja

Buzsik Zsolt
2010. 08. 23.
Nyolc bank jelentett csődöt a héten az Egyesült Államokban, az idén bezárt bankok száma így 118-ra emelkedett. - Nem kellene mégis meggondolni azt a bankadót?

Sűrű fű
A BKV, több európai nagyváros mintájára, a Mester utcában műfűvel fedte be a 21-es villamos vonalának egy részét. Az semmi: a Margit hídi villamosvonalon már kinőtt az igazi is!

Forró pillanatok
Hét ember könnyebben megsérült az újpesti tűzijátékon a lehulló pernyétől és szikrától, mert a szervezők egy helyre terelték az embereket, akik úgy érezték közöttük robbannak fel a petárdák. Ez van, amikor annyira spórolnak a tűzijátékon, hogy csak közelről lehet élvezni.

Sikeres átkelés
Sólyom László volt köztársasági elnök vasárnap délután megkoszorúzta Szent István lovasszobrát Révkomáromban. Most, ha akarták volna, sem tudták volna megállítani a komáromi hídon, mert láthatatlan volt.

Pénz nélkül
Majdnem két éve él önszántából pénz nélkül egy férfi Nagy-Britanniában: lakókocsiban lakik egy biogazdaság mellett, ahol hetente három napot dolgozik és megtermeli magának az élelmét. Ilyesmivel már én is próbálkoztam, csak az zavart, hogy pénz nélkül nem tudtam lottózni.

APEH Nagy Testvér
A Vasárnapi Hírek szerint az APEH és a pénzügyőrség összevonásának egyik következménye, hogy az adóhatóságnak is módja lesz titkosszolgálati eszközök használatára, így például telefonlehallgatásra, vagy a levelezés megfigyelésére. Szomorú, ezentúl csak személyesen büszkélkedhetünk egymásnak az adócsalásainkkal.

Valami a küszöbön
Feljelentést tett a rendőrségen a választás rendjének megsértése miatt a Lehet Más a Politika XVI. kerületi polgármester-jelöltje, mert helyi lakosok beszámolója szerint a kerületben többen LMP-s aktivistának kiadva magukat gyűjtik az önkormányzati választások ajánlószelvényeit. Ebből még lesz valami: vagy forradalom, vagy ellenforradalom.

Vendégszereplés
Tetten értek Triesztben egy magyar férfit, aki bűntársával egy pénzjegykiadó automatát készült feltörni. Itthon lehet, hogy nem buktak volna le, de biztos szeretik a kihívásokat.

Ínyenc
Már külföldi weboldalakon is megjelent az a pénteki bajnokin készült videó, amelyen a Haladás játékosa, Molnár Balázs kitépi a chilei játékvezető kezéből a piros lapot és a földhöz vágja azt. A hocipo.hu-n is látható egy videó, amelyen egy bíró pofoz le egy reklamáló játékost, de én arra várok, hogy egyszer végre a játékvezető a partjelzőjével verekedjen össze.

Nem mind arany
Janics Natasa nagyon örül mindhárom aranyérmének, amit a poznani világbajnokságon nyert, bár az 500 méter egyes ezüstje miatt kicsit csalódott. Aranyos.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.