A szépség nem minden

Ma volt a holnap tegnapja

Buzsik Zsolt
2011. 07. 19.
A teljes lakosság körében közel 300 ezerrel többen nézték a Tűz a mélyben című Steven Seagal-filmet, mint a szépségkirálynő-választást. Persze, mert Seagal valahogy ütősebb.

A magyar példa
Az amerikai elnök - Kína tiltakozása ellenére - a Fehér Házban fogadta a dalai lámát. De a látogatás idejére biztos berendelték a Bevándorlási és Állampolgári Hivatalukba az USA-ban élő kínaiakat.

Skót nyertesek
A kérelmezők ostroma elől elmenekült otthonából az a házaspár, amelyik csaknem 50 milliárd forintnyi fontot nyert a kilenc európai országban játszott nemzetközi lottójátékon. A nyugat-skóciai kisvárosban élő házaspár élhetett volna a névtelenségbe burkolózás előnyeivel, ám ők vállalták a nyilvánosságot, és felfedték kilétüket. Naná, a titkosításért biztos fizetniük kellett volna.

Stúdiódíszletek
Díszletek gyártására, kivitelezésére és "egyéb szcenikai feladatok ellátására" írt ki 600 millió forintos keretösszegű pályázatot a Médiaszolgáltatás-Támogató és Vagyonkezelő Alap. - Ez nem pénzkidobás: az új díszletek feldobják majd a mikrofonállványokat.

Spanyolviasz
A Columbia Egyetem kutatói kísérletet végeztek, amelyben a memóriát és a Google erre gyakorolt hatását vizsgálták. Kimutatták, hogy a keresők miatt máshogyan kezd működni az emlékezetünk. Ahelyett, hogy emlékeznénk a tényekre, arra emlékezünk, hol tudjuk megtalálni a kívánt információt. Talán szólni kellene a kutatóknak, hogy már a lexikonok is hasonló elv alapján működtek.

Vannak még örömök
2089 helyett 2040-ben kerülhetnek nyilvánosságra a Szilvásy-üggyel kapcsolatos, államtitokká minősített eljárás részletei - írja a Magyar Nemzet Szilvásy György védőjére hivatkozva. - Hurrá, már pirossal be is karikáztam a dátumot az öröknaptáramban!

A fele igaz
A magyar kormány nyomást gyakorol a kritikus sajtóra: először a rendkívüli módon vitatott sajtótörvénnyel, most pedig a közszolgálati médiában zajló tömeges elbocsátásokkal - írja a német Welt am Sonntag. - Aki csak fél füllel hallotta a cikkről szóló tudósítást, ne bánkódjon, majd a közmédia híradóiban részletesen ismertetik.

Ismerős érzés
José Bono, a madridi alsóház szocialista elnöke annyira elfáradt az egyik maratoni hosszúságúra nyúlt ülés végére, hogy egy határozat többször is elrontott kihirdetése után, így fakadt ki a bekapcsolva hagyott mikrofon mellett: „Tele van a f...szom... Egészen összezavarodtam." Több magyar szocialista politikus őszinte együttérzéséről biztosította.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.