Öröm az ürömben

Ma volt a holnap tegnapja

Buzsik Zsolt
2011. 09. 26.
Érvénytelen lett a hajléktalanokról rendezett józsefvárosi népszavazás. A hajléktalanok fellélegezhetnek: továbbra is tilos kukázni és közterületen életvitelszerűen lakni, de legalább a nép nem szavazta meg.

Nem kérdőívek
Egy hét alatt háromszor bukkantak postai küldeményben érkező kábítószerre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. Pedig nincs is nemzeti konzultáció.

Skandalum
A Nobel-békedíjas Lech Walesa meglátogatta a kórházban fekvő Jaruzelskit. Javaslom, hogy vegyék vissza tőle a Nobel-békedíjat!

Milyen Szegény Párt
Gyurcsány Ferenc így reagált az MSZP szombati választmányi ülésén elfogadott állásfoglalás egyik pontjára, miszerint a párt vagyona egy és oszthatatlan: „Olyan ócska dolog azt feltételezni, hogy minket két pártiroda, négy számítógép és három fénymásoló hoz izgalomba.” Ezt a vagyonleltár a pártpénztárnok készítette, direkt Gyurcsány számára?

Orosz Való Világ
Dmitrij Medvegyev orosz elnök Vlagyimir Putyin kormányfőt, volt elnököt javasolta elnökjelöltnek a tavaszi elnökválasztásra, Putyin pedig Medvegyevet javasolta az Egységes Oroszország Párt listavezetőjének a decemberi parlamenti választásokra. - Medvegyev vagy Putyin? Putyin vagy Medvegyev? Mindkettő? Egyre megy.

Közel kelet
Szaúd-Arábia uralkodója megígérte, hogy a nők szavazati jogot kapnak a helyhatósági választásokon, jelöltethetik magukat a különféle posztokra és bekerülhetnek az úgynevezett Tanácskozó Gyűlésbe is, amely a parlamentet helyettesíti. Viszont a szaúdi nőknek továbbra is tilos például dolgozniuk. Tehát ha megválasztják őket, nem fognak dolgozni. Honnan olyan ismerős ez nekem?

Brutális
Orbán Viktor azt kérte a házelnöktől, hogy a 2006-os brutális rendőrtámadásról szóló Balsai-jelentést tegye megismerhetővé az országgyűlési képviselők számára. "Minderre azért van szükség, mert nyilvánvalóan nem maradhat következmények nélkül az, hogy politikai indítékkal brutális rendőrtámadást vezényeltek 2006. október 23-án a békésen megemlékező és alkotmányos jogaikat gyakorló emberekkel szemben" - áll a miniszterelnök szóvivőjének közleményében. Arról nem is szólva, hogy indokolatlan mértékben akadályozták a forgalmat is.

Aki megvéd
Ewald Nowotny, az osztrák jegybank elnöke a devizahitelek egyösszegű, kedvezményes árfolyamon történő törlesztésére vonatkozó kormányjavaslat kapcsán megjegyezte: „Egy ország, amely magánjogi szerződésekbe nyúl bele, jelentősen ront szavahihetőségén.” Orbán Viktor nyilván már készíti is a választ, melyben kikéri az ország nevében, hiszen nem az ország nyúl bele, és nem az ország szavahihetősége romlik.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.