Új Magyarország program

Litkai és Czki
2008. 05. 21. · Hócipő 2008/11
Találjuk ki Magyarországot!

Ahogy egyszer már Hankiss Elemér is kezdeményezte, látva a jelenlegi állapotokat, itt az ideje, hogy újra kitaláljuk Magyarországot. Mi azonban nem elégszünk meg azzal, hogy csak a felületen kapirgáljunk, mi egészen az alapoktól szeretnénk újra kitalálni. Mozgalmunkhoz eddig négyen csatlakoztak, de bármilyen más kiáltványról, nyílt levélről vagy aláírásgyűjtő ívről bármikor át tudjuk fénymásolni akár 200 vezető értelmiségi nevét. Javaslatunk megvalósításához minél előbb hozzá kívánunk fogni, és megígérjük, hogy sikerülni fog.

Államforma

Magyarország államformáját a turizmusnak legmegfelelőbben alakítjuk ki. Így hazánk államformája az őrségváltás és a bulvársajtó miatt királyság. Hazánkat négy király irányítja, akiket a magyar kártya lapjai közül választanak. Három politikai párt található hazánkban. Egy jóindulatú párt (MJP), egy még jobb indulatú párt (MJIP) és egy okos párt (OP), amelyek közül kettő koalícióban kormányoz, egy pedig konstruktív ellenzékben van.


Történelem

Hazánk történelmét is át kell gondolnunk. A háborúk és a forradalmak helyett szerves és békés fejlődést javasolunk, esetlegesen a svájci történelem átvételével úgy, hogy néhány izgalmas részletet is belecsempészünk, hogy az általános iskolai történelemoktatás se veszítsen népszerűségéből. A nemzet sorsát meghatározó eseményeket könnyen megjegyezhető évszámmal látnánk el, így a honfoglalás kereken 800 lenne, míg például az 1848-as forradalom 1850-re csúszna. Általában megfontolandónak tartjuk a 30 évnél régebbi évszámok kerekítését. Terveink szerint négy háborúban vettünk részt történelmünk során, de csak azért, hogy gyakoroljon a hadsereg, áldozatokról nem fognak szólni a krónikák, csak a fair play jegyében fogant hőstettekről.

Közigazgatás

Magyarországot három megyére osztanánk, három fővárossal, hogy egyikben se kelljen metrót építeni. Mi is racionálisan gondolkodunk, tudjuk, hogy az alagútásás nekünk amúgy sem sikerülne, így ezt nem is erőltetnénk. A közigazgatásban a legokosabbak és a legjóindulatúbbak dolgoznak majd, ügyeleti rendszerben 24 órás ügyfélfogadással és egynapos ügyintézési határidővel. A közigazgatást közmunkában látnák el az állampolgárok, úgy, hogy naponta mindenkinek fél órát kötelezően mások ügyeinek intézésével és határozathozatallal kell töltenie. Ezt az is segíti, hogy hazánkban mindenki diplomás lesz, három nyelvvizsgával, de ennek ellenére sem beképzelt. Mivel az olajbevételekől futja, így Európában mindenkinek fizetnénk azért, hogy elvégezzen egy középfokú magyar nyelvtanfolyamot, ennek sikere esetén ezt az USA-ra is kiterjesztenénk. Terveink között szerepel, hogy 2011-re magyar nyelvű legyen a legtöbb Windows a világon.

Külkereskedelem

Külkereskedelmi politikánk is meglehetősen egyszerű és átlátható. Olcsón veszünk árut keletről és legalább kétszeres áron adjuk tovább. Amennyiben ez működik, megpróbálkozhatunk a háromszorossal is. Amit itthon gyártunk, azt még ennél is jobban adjuk el, de aki rászorul, annak csak tisztességes haszonnal.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/4  •  II. 14. – II. 27.
Para-Kovács Imre: nem létezik jobb megoldás, mint a nővé operáltatott Fodor Gábor vagy Szili Katalin kinevezése államfőnek Váncsa István felidézi, hogyan cseleztek ki egy vendéglői asztal melletti falban talált poloskát Smuzewitz Ilona: Lemondhatatlan szomorúság gyötri Novák tanácsadóit Farkasházy Tivadar: felidézi azt az időt, amikor Novák Katalin még egy perc alatt tizenhatszor mondta ki a család szót Havas Henrik a karmelita helyett ezúttal a Cinege utcában vizitelt Orbánnál Dési János megtudta, Nemzeti Twist Olivér Kegyelmes Program indul a vallomások visszavonásának megkönnyítéséért Lendvai Ildikó: Szövegminták kezdő hazafiaknak Verebes István újabb Örkényiádái Nagy Bandó András: mi magyarok találtunk fel mindent. Is. A Heti Kamu megtudta, az új köztársasági elnökasszony „Hát persze, hogy vállalom, apa!” felkiáltással fogadta el a felkérést Magyar mécsesek égnek az ukrán lövészárkokban!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.